torstai 26. syyskuuta 2013

Valve julkaisi sittenkin oman olohuone-PC:n

Valve Software julkaisi uuden käyttöjärjestelmänsä lisäksi oman pelilaitesarjan joka on suunniteltu erityisesti olohuoneeseen pelaajan ja television väliin, luonnollisesti Valven pelikoneet pyörivät SteamOS -käyttöjärjestelmällä.

Kyseessä ei ole vain yksittäinen tietokone vaan laitteista tulee hinnaltaan ja sisällöltään erilaisia versioita, suurin yhteinen tekijä on kuitenkin käyttöjärjestelmä sekä konsolimainen pelattavuus jossa tuetaan erityisesti konsoleista tuttuja peli ohjaimia. Valven uskotaan julkaisevan ohjain vielä erikseen myöhemmin.

Valve ei tule itse valmistamaan laitteita suoraan vaan se luo järjestelmistä avoimet konseptit joita muut tietokonevalmistajat noudattavat yhteistyössä Valven kanssa.

Tällä hetkellä Valve hakee 300 beta vaiheen testaajaa sen omalle prototyyppi laitteelle jonka perusteella lopulliset laitteet tai niiden kokoamisohjeet tullaan rakentamaan muille valmistajille. Testiin voi päästä mukaan jokainen Steam tilin omaava henkilö mikäli vain täyttää beta vaiheen haussa vaadittavat ominaisuudet 25.10.2013 mennessä:

Valitut Beta-testaajat saavat laitteen vielä tämän vuoden puolella.

Valve lupaa että kaikkia Steamin noin 3 000 eri pelinimikettä voi pelata Steam OS:in kautta, tosin ei suoraan vaan erityisen kotiverkkojaon kautta jossa peli lähetetään Steam OS -laitteeseen perinteisen Windows -tai Os X clientin kautta. SteamOS tuki tai toisin sanoen Linux tuki on kuitenkin jo sadoissa peleissä:

Valve lupaa kertoa laitekokonaisuuksista myöhemmin lisää kuten myös sen käyttöjärjestelmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"