tiistai 24. syyskuuta 2013

Valve panostaa Linuxiin, tulossa oma SteamOS

Valve on todellakin panostamassa Linuxiin. Aikaisemmin peliyhtiö julkaisi Steam pelikauppasovelluksen Linuxille jota pidettiin myös hyvin yllättävänä siirtona. Nyt Valve on tekemässä Linux pohjalle omaa käyttöjärjestelmää.

Monilla ihmisillä on käytössä Linux pohjainen olohuone PC jonka kautta kodin mediat voidaan helposti jakaa suurelle televisiolle, parhaimmillaan olohuone PC toimii myös tallentavana digiboksina mutta yksi tärkeä ominaisuus useasta järjestelmä edelleen uupuu ja se on pelit.

Uusi SteamOS käyttöjärjestelmä tulee perustumaan Linuxiin ja se on suunniteltu erityisesti suurille televisioille ja niin sanottuihin olohuone-tietokoneisiin jotka on liitetty televisioon.

Valve haluaa olla mukana olohuone tietokoneiden kehityksessä ja tuoda kauppapaikkansa pelit myös näihin saataville ja pelattavaksi, Steamissa on ollut jo niin sanottu TV-tila jota on voinut käyttää jo aiemmin olohuone tietokoneissa mutta Valvelle kyseinen toiminto ei yksin riitä, halutaan enemmän jotta Steam kokemus olisi entistä parempi käyttäjälleen. SteamOS käyttöjärjestelmä on optimoitu erityisesti pelien pelaamista ajatellen, käyttöjärjestelmään luodaan uusia toimintoja jotka käsittelevät korkealaatuista grafiikkaa ja ääntä nykyisiä Linux järjestelmiä paremmin, ainakin Valven ilmoituksen mukaan.

Valve toivookin että pelikehittäjät ottavat yhtiön panoksen huomioon kehittäessään uusia pelejä.

SteamOS tulee olemaan ilmainen ja sen saa hakea kuka vain kunhan se valmistuu vuoden 2014 aikana.

Valve ei toki ole unohtamassa perinteistä Steam sovellusta ja kehittää myös sitä yhdessä käyttöjärjestelmänsä kanssa. Uusimmat ja kokeelliset toiminnot saa käyttöönsä jo nyt valitsemalla Steamin asetuksista Steam Beta updaten ja päivittämällä sovelluksen.

Valven on odotettu tuovan myös markkinoille oman konsolin tai mediaboksin ja voikin olla että käyttöjärjestelmä on alkusoittoa moisille laitteille. Valve on kuitenkin kommentoinut uutta käyttöjärjestelmäänsä ja sen ideaa sillä että pelaajilla on mahdollisuus muuttaa omaa järjestelmäänsä haluamakseen, aina laitevaihdoksiin asti jota taas perinteiset konsolit eivät sellaisenaan mahdollista.

Valve on julkaisemassa SteamOS käyttöjärjestelmän lisäksi mahdollisesti myös kaksi muuta uutta Steam palvelua tai laitetta jotka tulevat saataville vuoden 2014 aikana mutta näistä ei vielä ole mitään virallista tietoa, kello kuitenkin käy.

LÄHDE: Valve

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"