tiistai 24. syyskuuta 2013

iOS7: Vielä suurempi bugi, lukitusta puhelimesta voi soittaa

Applella näyttää nyt todellakin olevan ongelmia viime viikolla julkaistun käyttöjärjestelmänsä kanssa. Hakkerit ovat nyt löytäneet tavan jolla voi soittaa puheluita lukitusta puhelimesta.

Uudella käyttöjärjestelmällä varustetusta puhelimesta voi soittaa puheluita vaikka se olisi lukittu suojakoodilla. Aikaisemmin hakkerit löysivät bugin jonka avulla suojakoodin voi ohittaa lukitusnäytön kellosovelluksen kautta ja lähettää laitteen sisällä olevia kuvia sosiaaliseen mediaan.

Nyt löydetty virhe on huomattavasti vakavampi sillä se mahdollistaa puheluiden soittamisen hyödyntämällä puhelinsovelluksen hätänumeropalvelua.

Lukitusta puhelimesta voi soittaa hätänumeroon turvallisuussyistä ilman että se tarvitsee erikseen avata, mutta nyt löydetyllä keinolla puhelinta voi huijata ja antaa sen päästää puhelut mihin tahansa numeroon läpi.

Koska eri maissa on olemassa erilaisia hätänumeroita, ei Apple ole keksinyt muuta keinoa kuin tarjota soittosovelluksessa mahdollisuuden painella kuinka pitkä numerosarja puhelinnumeroksi tahansa, eli tähän voi syöttää tuiki tavallisen puhelinnumeron (tai vaikkapa maksullisen numeron aiheuttaakseen puhelimen omistajalle haittaa).

Kun numero on syötetty täytyy numeron alla olevaa vihreää painiketta painaa nopeasti monta kertaa peräkkäin kunnes puhelin kirjaimellisesti sammuu ja näytölle tulee Apple logo, tässä vaiheessa soitto on jo mennyt numeron päässä olevalle ja vaikka puhelin vaikuttaakin sammuneen tai käynnistyvän uudelleen voi siihen puhua täysin normaalisti ja suojakoodia ei kysytä missään vaiheessa.

Alla olevassa videossa esitellään bugia käytännössä:

© Karam Daoud 2013

Apple on vastannut löydökseen ja ilmoittaa että he työskentelevät esiin tulleiden ongelmien parissa ja tuovat myöhemmin korjauspäivityksen saataville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"