tiistai 8. lokakuuta 2013

LG mukaan tablettimarkkinoille. Tässä on LG G PAD 8.3

Valkoinen LG G PAD 8.3

LG tulee takaisin tablettimarkkinoille sen G-sarjaan kuuluvalla LG G Padilla joka on myös maailman ensimmäinen 8.3 tuumaisella näytöllä varustettu tabletti.

Uusi näyttökoko voi olla vastaus heille jotka näkevät nykyiset 7 tuumaiset näytöt vielä liian pienenä mutta jotka silti ihailevat niiden liikuttamisen vapautta.

8.3 tuumainen näytön tarkkuus ylittää perinteisen teräväpiirron sillä sen laajakuvatila venyy aina 1920 x 1200 resoluutioon saakka (WUXGA), näyttö on myös kirkas IPS paneeli joka mahdollistaa muun muassa laajat katselukulmat. Näytön saa hereille kätevästi koputtamalla ruutua pari kertaa.

Tarjolla valkoisen lisäksi myös musta versio.On hyvä muistaa että LG G Pad on ainoastaan tabletti eikä siihen kuuluu 3G/LTE/GSM verkkojen tukea mutta toki siihen voi liittää minkä tahansa muun puhelutoiminnon kuten vaikkapa Skypen tai Google Hangoutsin (lue. Google talk). WLAN tuki laitteessa luonnollisesti on.

LTE versiosta on tosin huhuttu joten se tulee mahdollisesti tarjolle myöhemmin.

LG ei ole tabletillaan lähtenyt kamerakilpaan vaan on liittänyt siihen 5MP takakameran perusominaisuuksin sekä 1.3MP etukameran, videota kamera ottaa täyden teräväpiirron tarkkuudella 30 fps nopeudella.

Tehokkuutta tarpeeksi tabletti käyttöön:

G Padissa on neliytiminen Snapdragon 600 prosessori sykkimässä 1.7GHz taajuudella, keskusmuistia on saatu mukaan 2 GB.

Suurempi näyttö kuluttaa toki enemmän akkua mutta se myös mahdollistaa suuremman pinta-alan akulle, laitteessa on riittoisa 4600 mAh akku, jota ei kuitenkaan voi vaihtaa.

Tabletille erinomaisia toimintoja:

LG G Padin mukana tulee erityinen Qpair -sovellus jonka avulla tablettiin saa käyttäjän omistaman Android älypuhelimen viestintätoimintojen tuomisen G Padiin. Puhelimeen tulevat puhelut ja tekstiviestit ilmestyvät Qpairin avulla myös tabletin näytölle ja viesteihin voi vastata lyhyesti myös G Padista käsin, Qpair ei vaadi LG:n puhelinta vaan se toimii kaikissa nykyaikaisissa Android käyttöjärjestelmää (Jelly Bean) pyörittävissä luureissa.

Slide Aside on käyttöliittymän toiminto jolla avoinna olevia sovelluksia hallitaan, ohjelman saa vaihdettua seuraavaan kätevästi vetämällä se sivuun kolmella sormella.

QSlide on myös käyttöliittymälaajennus jonka avulla voi hallita kolmea eri avoinna olevaa sovellusta samanaikaisesti tuomalla ne ruudulle vierekkäin.

Hinta & saatavuus:

LG G Pad on myymälöissä saatavilla lokakuun lopussa. Laitteen verollinen suositushinta on 299€.

Tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Google Android 4.2.2
Prosessori: Neliydin Qualcomm APQ8064 Pro Snapdragon 600 1.7GHz
Keskusmuisti: 2GB DDR2
Tallennustila: 16GB
Näyttö: 8.3" IPS 1200 x 1920
Verkkotuki: WLAN a/b/c/n, bluetooth
Liitännät: USB 2.0, MicroUSB, 3.5mm audio
Kamera: Takakamera: 5MP GEO, AF, kasvojen tunnistus (ei salamaa). Etukamera: 1.3MP
Video: FullHD @ 30 fps
Akku: Li-Ion 4600 mAh
Paino: 338g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"