keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kinect kehittäjä Applen omistukseen

Uutisoimme heinäkuussa Applen olleen kiinnostunut PrimseSense yhtiöstä joka muun muassa on kehittänyt Microsoftille Xbox 360 pelikonsolin Kinect liikesensorin. Nyt yrityskauppa on vahvistunut ja kaupan hinnaksi on uskottu noin 345 miljoonaa dollaria.

Vielä heinäkuussa uskottiin Applen olleen kiinnostunut yhtiöstä sen 3D-liikesensoreiden vuoksi mutta Applen tiedottaja ei suostunut yrityskaupan julkaisemisen jälkeenkään kertomaan syytä mikä yhtiössä Applea kiinnostaa, hän vain tokaisi että Apple ostaa aina silloin tällöin pienempiä yrityksiä eikä Apple kerro medialle sen kummemmin syitä näihin ostoihin.

Huhupuheet eivät kuitenkaan jätä juttua sikseen vaan nyt uudeksi varteenotettavaksi syyksi, muiden syiden joukkoon on noussut PrimeSensen teknologia jolla voidaan kartoittaa kolmiulotteisia tiloja, tätä teknologiaa Apple haluaisi käyttää karttasovelluksissaan.

Applen oma yritys karttamarkkinoilla ei aikanaan lähtenyt kovinkaan hienosti käyntiin vaan oli lähinnä vaaraksi käyttäjillensä, sittemmin Apple on kehittänyt karttojaan jatkuvasti paremmiksi ja esimerkiksi ostoskeskuksien sisätilojen karttatuki voisi olla yksi uusi osa-alue Applen kartoissa jolla se voi kilpailla hyvin tiukoilla kartta-markkinoilla.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"