torstai 7. marraskuuta 2013

Youtube kommentit ovat nykyisin Google+ viestejä

Google on päivittänyt sen suositun videopalvelu Youtuben kommentointijärjestelmän. Nyt se käyttää hyväkseen Google+ integraatiota.

Google+ tarjoaa läjän uusia ominaisuuksia kommentointijärjestelmään, nyt yksittäisiin videoihin voi lisätä yksityisiä viestejä jotka näkyvät vain tietyille käyttäjille, piireille tai sitten julkisena jolloin viestit näkyvät myös anonyymeille videoiden katsojille normaaliin tapaan:

Kommentit voi jakaa julkisina tai yksityisinä

Harmillista sinänsä että kommentointia ei voi osoittaa yksityisenä suoraan videon lähettäjälle edelleenkään, ellei sitten tiedä hänen Google+ tiliään.

Kommentit näkyvät myös Google+ sivustolla, kommentoijan omassa  virrassa mutta mikäli viestiä ei halua näyttää Google+ palvelussa, voi sen jakamisen estää:

Kommentit voi esittää myös Google+ striimissä

Keskustelu videoista saa uuden ulottuvuuden viestien rajaamisella, nyt videokommentteja voi katsella vain tietyn piirin sisällä mikäli kyseiseen piiriin kuuluu, näin viestit pysyvät tietyn porukan yhteisinä.

Youtube ryhmittää viestit entistä selkeämmin uudessa järjestelmässä joten viestien seuraaminen ja keskusteluun mukaan tuleminen on entistä järjestelmällisempää.

Uutta myös videon lähettäjälle:

Videon lisääjä ei toki näe yksityisiä viestejä mutta hän voi kaikki julkiset viestit moderoida ennen julkaisua, viestit näkyvät hänelle ja hän voi päättää mitkä niistä julkaistaan. Moderointi ei kuitenkaan ole pakollista.

Pakotettu linkittäminen Google+ palveluun:

Uudistus on saanut paljon negatiivista palautetta käyttäjiltä Google+ integraation vuoksi koska nyt Google pakottaa kommenttien kirjoittajat Google+ käyttäjiksi. Ongelma ei ole peruskäyttäjälle kovinkaan kummoinen kuitenkaan. Google tilin Google+ linkitys on vain muutaman klikkauksen tehtävä ja Google+ palvelun käyttämisen voi rajata Youtube- sekä blogien kommentointiin (muun muassa IT Paukussa on vain Google+ kommentit käytössä).

Muille käyttäjille Google+ pakotus voi tuntua ahdistavalta, heitä ei yksinkertaisesti kiinnosta Google Plussan tai Facebookin kaltaiset palvelut ja ovat olleet tahallisesti poissa moisista verkostoista, joten Google+ on jätetty aikaisemminkin Google tilistä pois periaatteellisista syistä. Nyt vaihtoehtoja ei enää ole ja jos haluat Youtubessa videoita kommentoida on tilin linkittäminen Google+ palveluun pakollista.

Alla video jossa esitellään uutta ominaisuutta:

© Google 2013

LÄHDE: Youtube Official Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"