torstai 7. marraskuuta 2013

DARPA haluaa ohjelmiston joka osaa korjata itsensä

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) Yhdysvalloissa haluaa ohjelmiston joka pystyy analysoimaan ja korjaamaan automaattisesti ohjelmistovirheitä ja ennen kaikkea tietoturvauhkia.

DARPA on kehittämässä kilpailua joka pidetään joskus vuoden 2016 aikana, tiimien on saatava kehitettyä ainakin alkuvaiheen järjestelmä.

Kilpailuun ottaa osaa erilaiset tiimit, Kilpailussa tiimien on saatava aikaiseksi verkkojärjestelmä joka analysoi ja korjaa koko joukon erilaisia sovellusvirheitä ja haavoittuvuuksia verkkoon liitetyistä ohjelmista ja järjestelmistä, pisteitä joukkueet saa oman projektinsa tehokkuudesta jossa otetaan huomioon seuraavat seikat: niiden on osattava löytää, analysoida ja korjata virheet samalla pitäen korjattavat ohjelmat toiminnassa normaaliin tapaan.

Tiimi joka saa ensimmäisenä toimimaan järjestelmän ilman ongelmia saa palkinnoksi 2 miljoonaa dollaria.

DARPAn järjestämällä kilpailulla voi olla myös kauas kantoista hyötyä koko sovelluskehitykselle, varsinkin ohjelmistoyritykset käyttävät huomattavia summia ja työtunteja nykyisin korjatakseen sovellusvirheitä, jos tämä vaihe voidaan automatisoida edes jollain tasolla, säästöt voivat olla merkittäviä.

Lisätietoja DARPAn kilpailuprojektista löytyy täältä.

LÄHDE: Slashdot biz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"