perjantai 17. tammikuuta 2014

Turvallisuus edellä kehitetty älyluuri - Blackphone

BlackPhonen kuva (www.blackphone.ch)Blackphone on vielä loppusilausta vaille valmis käyttäjänsä yksityisyyttä suojaava älypuhelin jota valmistaa eurooppalainen puhelinvalmistaja sekä Yhdysvaltalainen tietoturvaan ja suojauksiin keskittynyt yritys tarkoituksena valmistaa maailman luotettavin puhelin.

Paljon tästä laitteesta ei vielä ole tiedossa paitsi että sen käyttöjärjestelmä on Androidiin pohjautuva PrivatOS joka on vapaata lähdekoodia.

Puhelinta valmistaa GeeksPhone joka on tunnettu Firefox OS:ää käyttävistä puhelimistaan ja se kehitetään yhdessä tietoturvayhtiö Silent Circlen kanssa joka tunnetaan samannimisestä turva-ohjelmasta jonka voi asentaa maksullisena palveluna erilaisiin älypuhelimiin.

Vaikka siis ohjelmisto Blackphonesta onkin vapaata lähdekoodia ei sitä ole vielä kokonaisuudessaan julkaistu, osa komponenteista on kuitenkin jo saatavilla Silent Circlen Github reposta.

Puhelimen tarkoitus on suojata kaikki tietoliikenne niin hyvin että esimerkiksi tiedustelupalvelut kuten NSA ei pääse siihen käsiksi. Käyttäjän yksityisyydensuoja tulee aina kaiken edelle puhelimen kehitystoiminnassa.

Tarkempaa tietoa täytyy vielä odottaa:

Teknisiä ominaisuuksia puhelimesta ei ole vielä paljastettu mutta sen luvataan olla markkinoilla olevien huippupuhelimien tasolla.

On vielä epäselvää miten Blackphonen tietoturva on taattu mutta sillä on varmasti jotain tekemistä Silent Circle sovelluksen kanssa.

Yhtiön nykyinen ohjelma luo P2P salauksen joka huolehtii siitä että yhteydessä olevien laitteiden väliin ei pääse muita, tarkalleen kaikki tietoliikenne kulkee Silent Circlen salatun palvelimen läpi joka ei kuitenkaan jätä minkäänlaisia loki tai metatietoja sen läpi kulkevasta liikenteestä, se vain yksinkertaisesti salaa vahvalla salauksella kaiken liikenteen niin että se on mahdoton kaapata.

Laite ei ole siis vielä avain valmis mutta se esitellään helmikuun 24. Mobile World Congressissa eli MWC:ssä jonka jälkeen tiedämme luurista enemmän.

Hack this NSA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"