torstai 24. huhtikuuta 2014

Apple tekee jotain ennen kuulumatonta, nyt pääset testaamaan tulevaa käyttöjärjestelmää

Apple avautuu hieman uuden Beta-testaaja ohjelman avulla ja kutsuu nyt käyttäjiä testaamaan tulevaa versiota.

Apple on yleensä hyvin vaitonainen tulevien ohjelmistoversioidensa kehitystyöstä ja kertoo tulevasta yleensä vain erityisillä kehittäjäpäivillä.

Nyt kuitenkin Apple haluaa tuoda kehitysversionsa entistä suuremman yleisön saataville, yleensä kun niitä on päässyt testaamaan vain kehittäjäksi rekisteröityneet ja siitä maksavat käyttäjät ja niistäkin vain kourallinen.

Kyse on OS X Beta Seed Program –ohjelmasta joka mahdollistaa kenen tahansa Apple ID:n sekä Mac -tietokoneen omistavan henkilön liittymään ohjelmaan täysin ilmaiseksi, kun ohjelmaan on liittynyt täytyy käyttäjän vielä asentaa yksi tiedosto järjestelmään ennen kuin hän voi ladata varsinaisen käyttöjärjestelmän.

Kun annettu tiedosto on asennettu päivittää se Apple Software Update päivitystoiminnon jotta se pystyy hakemaan uuden käyttöjärjestelmän päivitystiedostot.

Tällä hetkellä Beta Seedistä löytyy kehitysversio tulevasta 10.9.3 OS X –käyttöjärjestelmästä sekä 11.1.6 iTunes soittimesta.

Vaatimuksena kuitenkin on että beta testaajalta löytyy Appe ID -tunnus sekä OS X Mavericks 10.9 tai uudempi käyttöjärjestelmä.

Voi olla että myös muita ohjelmistoja Beta Seed ohjelmaan tulee tulevaisuudessa kuten vaikkapa iOS kehitysversioita. Apple ei kuitenkaan ole maininnut ohjelman laajentamisesta.

LÄHDE: Ars Technica

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"