keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Google Chrome -käyttöjärjestelmään tulossa mielenkiintoinen ominaisuus

Googlen Chrome OS –käyttöjärjestelmään on mahdollisesti tulossa mielenkiintoinen uusi ominaisuus jonka avulla järjestelmään voi kirjautua sisään puhelimen avulla.

Googlen Chrome OS –koodista on löydetty viitteitä tulevasta ”Easy unlock” -toiminnosta jonka avulla voisi olla mahdollista käyttää omaa älypuhelinta järjestelmään kirjauduttaessa niin että puhelin ja tietokone keskustelevat keskenään ääniaaltojen avulla.

Nykyisin järjestelmiin kirjaudutaan paljon suosiota saaneella kaksivaiheisella kirjautumisella mutta se on samalla hankala ja hidaskäyttöinen tapa vaikkakin turvallinen.

Easy unlock toisi tähän nopean ja turvallisen vaihtoehdon jolloin salasanoja ei enää tarvitsisi syöttää käsin vaan yksinkertaisesti viemällä puhelin tietokoneen lähettyville kun se sitä pyytää, esimerkiksi kirjautumisruudussa.

Google osti Israelilaisen SlickLogin yhtiön joka oli kehittämässä juurikin Easy unlockin tapaista toimintoa, SlickLogin ei kuitenkaan kerinnyt tuomaan omaa sovellustaan koskaan markkinoille kun Google oli jo ostanut yhtiön, onkin melko varmaa että Easy unlock on SlickLogin kaupan aikaansaannosta.

Google OS:n chrome://flags sivulta (asetuksia) voi jo asettaa toiminnon nimeltä ”easy unlock” päälle mutta toistaiseksi mitään ei vielä kuitenkaan tapahdu (chrome://flags/#enable-easy-unlock).

Google ei ole toistaiseksi tahtonut kommentoida mitä easy unlock -viitteet koodissa merkitsevät joten toistaiseksi kyse on vain spekuloinnista.

LÄHDE: TechRepublic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"