perjantai 30. toukokuuta 2014

Nintendo haluaa maksun jokaisesta pelivideosta Youtubessa

Peliyhtiö Nintendo tahtoo siivun jokaisesta sen pelejä esittelevästä pelivideosta Youtubessa.

Youtuben pelaajayhteisö on raivoissaan kun se sai kuulla Nintendon kehitteillä olevasta ohjelmasta jonka tarkoitus on napata osa pelaajien saamista mainostuloista.

Youtubessa on paljon videoita jossa yksinkertaisesti pelataan videopelejä niin että videon katsoja näkee saman kuin pelaaja itse, nämä videot ovat äärimmäisen suosittuja ja toimivat luonnollisesti todella erinomaisena markkinointityökaluna, täysin tai lähes ilmaiseksi.

Nintendo miettii että sille kuuluu oikeudet pelivideoista koska ne ovat Nintendon tekemistä tai julkaisemista peleistä ja siten rikkovat tekijänoikeutta, Nintendo on jo asettanut osan pelivideoista tekijänoikeusrikkomuksen alle Youtuben Content ID järjestelmän kautta. Content ID on ohjelma sisällönomistajille jolla voi ottaa minkä tahansa videon pois palvelusta vedoten tekijänoikeusrikkomuksiin.

Tapahtui myös viime vuonna:

Viime vuonna Nintendo teki samoin Content ID järjestelmän avulla mutta tuolloin se yritti saada koko potin kyseisten videoiden tuottamista mainostuloista, yhtiö kuitenkin suostui tekemään sopimuksen jonka mukaan yhtiö ottaa vain osan kakusta itselleen.

Muut pelitalot ovat iloinneet pelivideoista joissa heidän pelejään pelataan ja esitellään:

Normaalisti peliyhtiöt haluavat että heidän pelejään pelataan ja kuvataan Youtubeen, he ovat hyötyneet siitä niin paljon että yleensä tarjoavat ennakkoversioita peleistään parhaimmille Youtube pelaajille täysin ilmaiseksi tai jopa maksavat siitä että heidän pelejään pelattaisiin.

Yhtiöltä puuttuu kaukonäköisyys:

Nintendon mielestä kyseinen strategia ei ole toimiva koska se ei kykene näkemään kyseisiä videoita markkinointityökaluna, se haluaa saada rahansa heti.

LÄHDE: Joystiq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"