keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Sonyn huippumalli: Tässä on Sony Xperia Z2

Sony Xperia Z2Sony julkaisi helmikuussa MWC messuilla uuden lippulaivansa Sony Xperia Z2 Android älypuhelimensa. Siinä on 5.2” näyttö, neliydinprosessori, 20.7MP kamera sekä puhelin on kaiken lisäksi veden ja pölyn kestävä ihme.

Se että puhelin näyttää hyvältä on se myös suunniteltu hyvin nykyiseen ja tulevaisuuden tarpeisiin:

Ulkoisessa suunnitellussa on todella panostettu käytettävyyteen, laitteessa on suuri suljinpainike laitteen oikealla kyljellä enemmänkin keskellä kuin yläkulmassa, tällä tavoin yhteen eniten käytetyimmistä painikkeista on helpompi ulottua, myöskin äänen säätöpainikkeet ovat suljinpainikkeen alapuolella tarjoten helpon ja mukavan tavan ulottua niihin.

Samaisella kyljellä on vielä yksi painike aivan sen oikeassa alakulmassa ja se on omistettu kamera sovellukselle, sitä painamalla käyttäjä pääsee suoraan kameraan ja kamerasovelluksen ollessa päällä, kyseisellä painikkeella voi ottaa kuvan tai aloittaa videon tallentamisen.

Vedenkestävyys, tämän puhelimen voi upottaa veteen täysin huoletta:

Ei hätää, Z2 ei pelkää vettä!

Oikealla kyljellä on myös USB-latausliitin sekä MicroSD -muistikorttipaikka erikseen suljetun kannen alla joka tarjoaa liittimille suojan pölyltä sekä vedeltä jota puhelin kestää monien testien mukaan yllättävän hyvin. Kamera kestää Sonyn mukaan kuitenkin 1.5 metrin sukelluksen, Sony pystyy takaamaan laitteen toimivan vedessä jopa 30 minuuttia joten sillä voi ottaa vaikkapa vedenalaisia valokuvia tai videoita huoletta.

Puhelin on saanut IP 55/58 luokituksen sen veden sekä pölyn kestävyyden ansiosta.

4K Videokuvaa ja hidastuksia:

20.7 megapixelin kameralla onnistuu tarkkojen kuvien ottaminen mutta myös 4K-videoiden tallennus, kun 4K pikkuhiljaa alkaa yleistymään kodin televisioissa sekä tietokoneen näytöissä, on Sony Xperia Z2:lla ollut jo pitkään mahdollisuus tallentaa videoita uusien näyttöjen suurella natiivitarkkuudella.

Sony Xperia Z2 kamerasovelluksella voi myös leikkiä hienojen hidastusefektien avulla, nyt videoistasi voi tulla entistä hauskempia ja näyttävämpiä kun videot voi tallentaa ilman työpöytä editointia suoraan hidastusvideoksi puhelimen oman kamerasovelluksen avulla.

Kuinka hidastuskuvasta saadaan toimiva Sony Xperia Z2:ssa:

Hidastuskuva selitettynä

Hidastusvideo toimii siten että kamera tallentaa videokuvaa 120fps nopeudella, se tarkoittaa sitä että kamera pystyy tallentamaan entistä enemmän ja laajemmin näkemäänsä kuvaa videolle, näin hidastuskuvien kehittäminen onnistuu paremmin kun videokuvassa ei ole niin sanottuja tyhjiä frameja välissä ja kuva saadaan esitettyä pehmeästi hidastettuna.

Huimasti tehoa:

Sony Xperia Z2 on todella peto sen tehoja katsellessa, siinä on neliytiminen Snapdragon 801 prosessori joka sykkii jopa 2.3GHz taajuudella ja keskusmuistia on varmasti riittävästi sillä puhelimessa on sitä jopa 3GB joten aivan heti ei tällä puhelimella pitäisi tulla rajat vastaan uusimpien sovelluksien ja pelien kanssa.

Käyttömuistia on kuitenkin vain 16GB joka voi tulla piankin täyteen, tallennustilaa voi kuitenkin lisätä aina 128GB MicroSD muistikortin avulla.

Käyttöjärjestelmä on suhteellisen tuore Android 4.4.2 KitKat.

Virrat puhelimeen tuo 3200 mAh akku joka pystyy Sonyn mukaan tarjoamaan jopa 740 tunnin valmiusajan (3G-verkossa), puhe aikaa 19 tuntia (3G). Ikävä kyllä akku ei ole Xperia Z2 mallissa itse vaihdettavaa mallia.

4G-verkot toki tuettuina:

Xperia Z2 tukee luonnollisesti LTE eli 4G-verkkoja, parhaimmillaan laite pystyy vastaanottamaan 150Mbps nopeudella tietoa verkosta ja lähettämään 50Mbps nopeudella.

Yhteys älytelevisioosi:

Sony Xperia Z2 tukee myös Miracastia sekä DLNA-tiedonsiirtoa joidenka avulla puhelimen median voi jakaa helposti ja langattomasti suurelle televisiolle tai medialaitteelle.

Tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Google Android 4.4.2 (KitKat)
Näyttö: 5.2", FullHD, TRILUMINOS
Suoritin: 2.3 GHz Qualcomm MSM8974AB Quad Core
Keskusmuisti: 3 GB
Tallennustila: 16 GB (vapaana 12GB)
Kamera: Etukamera: 2.2MP. Takakamera: 20.7 MP, LED Flash, 4K, Autofokus, HDR, kuvanvakain.
Verkkotuki: UMTS HSPA+, GSM GPRS/EDGE, LTE
Langaton: WLAN a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, DLNA, Miracast, NFC
Navigointi: GPS, GLONASS
Liittimet: MicroUSB (usb 2.0), 3.5 mm audio, MicroSD
Paino: 163 g
Akku: 3200 mAh

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"