keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

HP kehittää uutta ja mullistavaa

tuxHewlett-Packard on suunnittelemassa uutta Linuxiin pohjautuvaa käyttöjärjestelmää ja kutsuu yliopistoja ympäri maailmaa mukaan kehitystyöhön. Samalla yhtiö kehittää laitekonseptia nimeltä The Machine.

Yhtiöllä on uutta tekniikkaa kehittävä ja tutkiva HP Labs teknologiakeskus josta uudet projektit tulevat.

HP haluaa muuttua uuden tekniikan kehittäjäksi, heidän mielestään varsinkin käyttöjärjestelmä puolella kehitystyö on polkenut pitkään paikallaan.

HP Labsin johtaja Martin Fink ilmoitti että HP haluaa kehittää avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmän täysin alusta. Fink ilmoitti myös että jos HP:lle tulisi kiinnostus luoda oma Android niin heillä on Labsissa jo tiimi sitä varten, samankaltainen tiimi löytyy myös Linux projektille.

HP ei ole kertonut kovin tarkasti vielä käyttöjärjestelmä suunnitelmiaan ja kehitys viittaakin tällä hetkellä konseptiin enemmänkin kuin kaupalliseen tuotteeseen. Microsoft Windowsilla varustettuja HP:n tietokoneita siis nähdään jatkossakin.

HP Labs projekti: The Machine

HP Labsissa on myös meneillään konsepti projekti nimeltä The Machine joka muuttaa käsityksen perinteisestä tietokoneesta, siinä muun muassa muistin perinteinen merkitys muuttuu kun keskusmuisti ja käyttömuisti yhdistyvät, samalla muisti tukee pilvipalveluita jotka ovat laitteen muistille ikään kuin tukimuisti.

Uusi järjestelmä voi toimia niin palvelimena, pöytäkoneena kuin myös mobiililaitteena.

The Machine on myöskin hyvin varhaisessa kehitysvaiheessa ja sille kehitetään tällä hetkellä softapuolen tekniikkaa. Itse asiassa HP:n Linux käyttöjärjestelmän kehitystyö on saanut tästä projektista alkunsa.

Videolla Martin Fink kertoo projektista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"