maanantai 8. syyskuuta 2014

IFA-messut: Samsung

Saksassa viime viikolla alkaneet IFA-messut lähestyvät loppuaan, tässä kuitenkin lyhyt yhteenveto tärkeimmiltä valmistajilta. Tänään vuorossa Samsungin tarjontaa.

Galaxy Gear S älykello:

Gear S ei ole muiden alan valmistajien tapaan tarjoiltu pyöreällä kellotaululla vaan ranteen mukaisesti muotoilulla näytöllä.

Kahden tuuman näytölle mahtuu yllättävän paljon sisältöä ja jopa tekstiviestien naputtelu on saatu ainakin näyttämään helpolta.

Gear S:n käyttöjärjestelmänä toimii Samsungin kehittämä Tizen ja se toimii lopultakin itsenäisenä joka ei tarvitse kumppanikseen puhelinta vaikkakin siinä on toki edelleen integrointi puhelimen kanssa.

Älykello on periaatteessa täysiverinen 3G-älypuhelin, mukana on niin viestit kuin aidot GSM-puhelut, verkkosivustojen selaus, soitin, navigointi, kalenterisovellus sekä täydellinen fitness-paketti liikuntaa harrastaville.

Tällä rannekellolla Ritariässä leikit pääsevät aivan uudelle tasolle.


Galaxy Note 4 - Jätin tuorein versio:

Samsung Galaxy Note 4 (klikkaa suuremmaksi)Note 4 ei hirveästi eroa edeltäjästään mutta kuitenkin ehkä sen verran että Note 2:sen omistajia voisi vaihdos innostaa enempi.

Käyttöjärjestelmänä tarjotaan heti paketista tuorein Android KitKat eli 4.4.4.

Suoritin on Samsungin huippumalleissa jaettu eri toimintojen ja 4G-taajuuksien mukaan joten tässäkin tapauksessa täytyy ostajan olla tarkkana jotta saa varmasti tehokkaimman mallin käsiinsä, joka on SM-N910S.

SM-N910S malli tukee tason 6 4G-taajuuksia, se tarkoittaa sitä että puhelimella saa kaikista eniten irti 4G-liittymistä, cat6-taajuuksia ei kuitenkaan ole otettu käyttöön kaikkialla vielä.

Yleisessä mallissa (SM-N910S cat6) tulee mukaan neliydinprosessorilla tarjoiltu 2.7GHz Snapdragon 805 piiri.

Nelosen näytön koko ei ole kasvanut muuta kuin sisältä päin, kun aikaisempi versio jäi FullHD-resoluutioon jatkaa tuorein Note 1440 x 2560 tarkkuuteen saakka tarjoten samalla pikselitiheyttä 515 ppitä.

Galaxy S5 mallista tuttu sormenjälkitunnistin on tuotu ny myös Noteen,

Mukaan tarjoillaan edelleen sama 3200 mAh akku mutta nyt sen pystyy lataamaan nollasta 50 prosenttiin puolessa tunnissa, Notessa on myös Ultra Power Saving Mode -jonka avulla akkukestoa voi pidentää huomattavasti toiminnon sulkiessa suurimman osan puhelimen toiminnoista ja säätelevän toiminnot peruspuheluita varten.

Kameraan on tullut päivitystä myös, nyt Notessa saa 16 megapikselin kuvia takakameralla ja etukamaralla onnistuu 3.7 MP:n kuvat.

S Pen on päivitetty siten että se tunnistaa entistä paremmin piirtopaineen, tehokkaamman prosessorin myötä myös viivettä on saatu laskettua huomattavasti joten näytölle piirtely ja kirjoittelu on entistä luonnollisempaa.


Samsung Galaxy Note Edge:

Samsung Galaxy Note EdgeNote nelosen yhteydessä julkaistiin myös erikoisversio Note Edge jonka oikea reuna on hieman käännetty Galaxy Edgen tapaan, muutoin laite on lähes sama kuin perinteisempi Note 4.

Käännetyllä reunalla voi pitää näkyvillä ohjelmien moniajovalintaa, uutisia ja tiedotteita sekä monia muita jatkuvasti näkyvillä olevia toimintoja, toimintojen välillä voi liikkua vetämällä aktiivista toimintoa sivuille.

Samsung on valmistellut kehittäjille oman SDK:n jonka avulla Edge-sovelluksia voi luoda lisää.

Edgen erityinen rakenne pienentää näyttöä 0.1” mutta laajentaa tarkkuutta, Edgen näytön tarkkuus on 1600 x 2560 pikselitiheys Edgen näytöllä on 524 ppi.

Jostain syystä kuitenkin Samsung on päättänyt pienentää Edgen akkua ja tarjoaa sille akun jonka kapasiteetti on tasan 3 000 mAh.


Samsung Gear VR: Virtuaalimaailmoja Oculuksen tapaan:

Samsung Gear VRSamsung haistoi oikein Oculus Rift nousevan suosioon ja onnistui lyöttäytymään yhteen maailman suosituimpien virtuaalilasien valmistajan kanssa. Lopputuloksena yhtiöt onnistuivat luomaan Gear VR -virtuaalilasit.

Laite muistuttaa hieman Riftiä tosin ulkonäkö on huomattavasti näyttävämpi ja selkeämpi.

Lasit eivät kuitenkaan Riftin tapaan ole liitettävissä ihan mihin vain vaan ne on tehty yksinomaan Samsung Galaxy Note 4:lle. Ideana on se että puhelin laitetaan lasien sisälle ja tuolloin puhelimen näyttö jaetaan Gear VR:än näytöille jolloin lasien pitäjä näkee sisällön ikään kuin olisi sen keskellä.

Pään liikkeet rekisteröidään laseihin ja virtuaalimaailma ymmärtää eläytyä liikkeiden mukaan, kehitteillä on jo jonkin verran pelejä ja hyötysovelluksia Notelle jotka tukevat Gear VR:ää.

Se että laite on pakkonaitettu Note neloseen voi olla ongelma lasien myymisen kannalta, Note on tunnetusti enemmän luotu bisnespuolen tarpeita ajatellen, on outoa että Samsung uskoo saavansa VR:lle terveen kasvualustan kyseisestä ympäristöstä, parempi vaihtoehto olisi varmasti ollut S5 joka jakautuu useammalle segmentille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"