tiistai 9. syyskuuta 2014

IFA-messut: Sony

Saksassa viime viikolla alkaneet IFA-messut lähestyvät loppuaan, tässä kuitenkin lyhyt yhteenveto tärkeimmiltä valmistajilta. Tänään vuorossa Sonyn tarjontaa.

Sony Xperia Z3 - Uusin älyluuri Sonylta:

Sony Xperia Z3 - Klikkaa suuremmaksiSony julkaisi myös edullisesta budjetti-luokan E-sarjasta uuden luurin mutta me olemme kiinnostuneet enemmänkin yhtiön lippulaivatuotteista.

Z3 on ehkä jopa hieman sirompi kuin aikaisempi Z2, Z3 on myös kevyempi edeltäjäänsä sen 152 gramman painolla, sisäisesti uutukainen ei juuri kuitenkaan eroa noin kuusi kuukautta sitten julkaistusta Xperia Z2:sta.

Näyttö on edelleen sama 5.2” FullHD. Z3 kuitenkin tarjoillaan 32GB sisäisellä muistilla varustettuna kun aikaisempi malli piti sisällään vain 16GB. MicroSD kortti kelpaa onneksi myös tähän malliin edelleen jolla muistia voi laajentaa aina 128GB saakka.

LTE eli 4G-nopeuksiin ei muutosta myöskään heru, Z3 on edelleen kategorian 4 laite jolla voi saada verkosta maksimissaan 150Mbit/s sisään päin, uppi laitteella on 50Mbit/s, nopeudet ei ole missään tapauksessa huonot mutta olisi voinut olettaa että Z3 olisi kerinnyt päivittymään kuutosluokkaan.

Suoritin Z kolmosessa on kokenut vain pienen päivityksen, se perustuu edelleen Snapdragon 801 ytimeen mutta jossa järjestelmäpiiri on hieman edellistä järeämpi MSM8974AC samalla prosessori on kellotettu 2.5GHziin neljällä ytimellä. Keskusmuistia puhelimessa on myös samat 3GB kuin edeltäjässään.

Z3 kamera on myös sama kuin aikaisemmassa versiossa joka ei toki tee siitä yhtään sen huonompaa vaihtoehtoa mobiilimarkkinoille, kameran 20.7 megapikselin kenno on yksi parhaimmista markkinoilla ja pystyy ottamaan 2K-tason videokuvaa 30fps nopeudella, ja täyden teräväpiirron tarkkuutta jopa 60fps nopeudella.

Jo aikaisempi Z2 kesti veden alla noin 30 minuuttia, aikaan ei ole tullut muutosta kolmoseen mutta sertifikaatit ovat päivittyneet. Z3 kestää pölyä, hiekkaa, nesteitä nyt IP65 & IP 68 luokissa.

Käyttöjärjestelmä puhelimessa on valmiina tuorein Android KitKat 4.4.4 jossa tulee joukko Sonyn omia sovelluksia.

Akun kapasiteetti on hitusen verran pienempi kuin aikaisemmassa versiossa, akku on 3100mAh kapasiteetilla varustettu.

Sony on kehittänyt Ultra Stamina Mode -virransäästötoiminnon joka sulkee puhelimesta kaikki muut toiminnot pois kuin perinteisen puhelin -ja SMS viestitoiminnot, tämän avulla puhelinta voi käyttää vielä varsin pitkän ajan kun alkaa puhelin huutamaan lataustarpeestaan.

2nd screen toiminto:

Yksi mainittava erikoispiirre vedenkestävyyden lisäksi Z3:ssa on Playstation 4 integrointi, Playstation pelin voi siirtää Xperian näytölle ja jatkaa pelaamista jos vaikkapa joku muu haluaa katsoa televisiota tai pelaajan tarvitsee käydä WC:ssä.

Peli jatkuu aivan normaalisti ja sitä ohjataan edelleen Playstationin ohjaimella joten pelikokemus ei muutu kuin ruudun fyysisen pienentymisen verran, lisäosan avulla puhelimen voi kiinnittää pelikonsolin ohjaimeen.

Aikaisemmat Xperia mallit pystyivät toimimaan virtuaalisena PS3-ohjaimena mutta tästä toiminnosta ei ainakaan toistaiseksi ole mainittu mitään Xperia Z3 kanssa.

Päivitys ei ehkä ole tarpeellinen edellisen version omistaville mutta uutta puhelinta hakeville Z3 näyttää ainakin paperilla erinomaiselta vaihtoehdolta.


Z3:sta julkaistiin myös 4.6” näytöllä varustettu versio Xperia Z3 Compact:

Sony Xperia Z3 Compact - Klikkaa suuremmaksiCompact versio eroaa 5.2 tuuman iso-veljestään luonnollisesti koossaan mutta myös sillä kuten yleensä näissä miniversioissa on tapana myös suoritustehosta on hieman karsittu.

Näytön resoluutio yltää 720 x 1280 resoluutioon joka kuitenkin vaikuttaa olevan aivan riittävä tarkkuus tämän kokoluokan näytöissä.

Keskusmuistia Z3 Compact omaa myös vain kaksi gigatavua, yllättävää on kuitenkin että suoritinteho on pystytty säilyttämään iso-veljensä veroisena, eli 2.5 GHz taajuudella, piiri on myös täysin sama Snapdragon 801.

Puhelimesta tarjoillaan vain yhdellä muistikonfiguraatiolla joka 16GB, sitä voi kuitenkin laajentaa muistikortilla joka voi olla suuruudeltaan aina 128GB kokoinen.

Sensoreista vain ilmapuntari jää pois Compactissa joten tämä malli on varmasti hyvinkin varteenotettava vaihtoehto jos 5.2” vaikuttaa jo liian suurelta puhelimeksi.

Onko sitten puhelimen koko liian pieni suuremman kolmosen akulle sillä Compactissa tarjoillaan mukaan vain 2600mAh kapasiteetin akku.

On kuitenkin kummallista miksi Sony julkaisi kokonaan uudet puhelinmallit niin vähäisillä muutoksilla Z2 sarjaan.


Sony Xperia Z3 Tablet Compact 8” vesitiivistä tablettiluokan surffailua:

Sony Xperia Z3 Tablet Compact - Klikkaa suuremmaksi

Sony julkaisi IFA-messuilla myös uuden tabletin, tabletin erikoisuus on edellisestä mallista tuttu vesitiiveys joka on aivan omiaan esimerkiksi ammeessa loikoileville.

Näyttö on tabletissa 8 tuumaa ja tarkkuutta sillä on 1200 x 1920 joka venyttää kuvan 16/9  laajakuvaksi mikä sopii erinomaisesti multimedian käyttöön.

Tabletti hallitsee myös 4G-mobiiliverkot, laitteella voi mobiiliverkkojen tuen ansiosta myös vastaanottaa tekstiviestejä mutta GSM-puheluita sillä ei voi tehdä.

Laitteessa on muiden Z3-laitteiden tapaan Snapdragon 801 suoritin joka sykkii 2.5GHz taajuudella, keskusmuistia laitteessa on 3GB lippulaivapuhelimen tapaan. Sisäistä tallennustilaa löytyy 16GB jota voi laajentaa muistikortilla jossa voi olla maksimissaan 128GB tallennustilaa.

Z3 Tabletissa on 8.1 megapikselin takakamera joka pystyy valokuvien lisäksi kuvaamaan täyden teräväpiirron videota 30fps nopeudella. Etukameran tarkkuus on 2.2MP.

Tabletista löytyy muutoin melko pitkälle samat sovellukset ja speksit kuin muissakin Z3-tuotteissa joten niitä ei tähän tarvitse alkaa erikseen lisäämään.

Sony julkaisee Z3 tabletin Android KitKat 4.4.2 versiolla johon voi toki tulla vielä päivitys ennen markkinoille laskemista.

Sony on pakannut laitteeseen 4500 mAh akun.

Painoa Xperia Z3 Tablet Compactilla on 270 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"