torstai 13. marraskuuta 2014

Kympistä julkaistiin uusi buildi: 9879

Microsoft on julkaissut seuraavan Windowsinsa testiversion joka on koontinumeroltaan 9879. Uusi buildi ei sisällä paljon näkyviä uudistuksia mutta parannuksia on paljon. Tässä niistä muutama.

Turhat painikkeet pois tilaa viemästä:

Monia toivottuja muutoksia on tuotu tässä buildissa Windows kymppiin, esimerkiksi taskbarista eli tehtäväpalkista saa haku -sekä task viewer -painikkeet pois näkyviltä, tämä säästää tehtäväpalkissa tilaa huomattavasti, varsinkin jos kyseisiä toimintoja ei käytä

Windows tukee nyt moderneja videotiedostoja:

Windows on saanut samoja päivityksiä kuin Microsoftin Xbox One. Resurssienhallinta sekä Windowsin oma Windows Media Player, tukee nyt MKV-videotiedostoja natiivisti, resurssienhallinta tukee tiedostoja siten että se pystyy näyttämään kyseisistä videotiedostoista thumbnailit, eli pikkukuvan josta selviää helpommin mistä tiedostosta on kyse ja tiedostokirjasto näyttää siten myös tyylikkäämmältä.

Integroitu Onedrive saanut toivotun päivityksen:

Microsoftin pilvitallennuspalvelun integrointi on parantunut siten että nyt käyttäjä voi itse päättää mitä pilvipalvelussa tallennettuja hakemistoja ja tiedostoja hän haluaa tietokoneellensa synkronoitavan, näin koko Onedriven sisältöä ei enää tarvitse ladata levytilaa syömään.

Neliöt toimivat entistä paremmin:

Modernien sovelluksien ikkunatilan ulkoasua on muutettu hieman, nyt sovelluksen hallintatyökalut saa esille helpommin löydettävän painikkeen takaa, painike ilmestyy sovelluksen vasempaan yläkulmaan, sovelluksen kuvakkeen vierelle.

Edellinen buildi rikkoi toiminnon joka tallensi modernien sovelluksien ikkunakoot sellaisiksi mihin käyttäjä oli ne asettanut ennen sovelluksen sulkemista, nyt tämä toiminto on palautettu ja ikkunat avautuvat siihen tilaan missä ne suljettiinkin.

Jos tarvitset tuoreista buildeista jatkossa ISO-tiedoston, onnistuu se pienellä viiveellä:

Jatkossa Microsoft julkaisee buildeista myös ISO-vedokset verkkoon mutta pienellä viiveellä siitä milloin kyseisen buildin saa haettua ja asennettua Windows 10:in “Preview builds” -toimintoa hyödyntäen.

Isot tulevat saataville vasta kun buildi on siirretty “nopea päivitys” julkaisuista “hitaisiin päivityksiin”.

LÄHDE: Microsoft

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"