tiistai 4. marraskuuta 2014

Samsung pitää Microsoftin kanssa tehtyjä sopimuksia epäkelpoina

Vuoden 2011 aikana Microsoft ja Samsung päätyivät sopuun patenteista ja Microsoft alkoi perimään erilaisista tekniikoistaan lisenssimaksuja yhtiöltä, kuten lähes kaikilta muiltakin Android valmistajilta.

Samsung on yhtenä suurimpana valmistajana myös suurin maksaja ja summat nousevat nykisin jopa yli miljardiin dollariin vuodessa.

Maksut ovat todella raskaita Samsungille ja yhtiö yritti päästä parempaan sopimukseen, Microsoft vastasi kummallisella tavalla:

Yhtiöt tekivät sopimuksen siitä että Samsung alkaa kehittämään Windows puhelimia ja samalla se tarjoaa niiden kehitystyön hedelmät Microsoftille, myös salaiset sellaiset.

Diiliin myös kuuluu kohta jossa sovitaan muun muassa että mikäli tietyt myyntitavoitteet Samsungin Windows -puhelimille tulisivat täyteen, saisi se alennusta Android -puhelimissa käytettyjen Microsoft patenttien lisenssimaksuista.

Ongelma on nyt siinä että Nokia-kaupan jälkeen, on Microsoft myös puhelinlaitevalmistaja ja siten suora kilpailija Samsungille ja täten yhtiö pitää sopimusta USA:n kilpailulainsäädännön vastaisena ja haluaa purkaa sopimukset Yhdysvalloissa oikeusteitse.

Microsoft pitämässä päänsä:

Microsoft itse ei usko että Samsungin mielipide painaisi juurikaan oikeudessa ja on melko varma että sopimukset pysyvät vähintäänkin ennallaan.

Microsoft myös ilmoitti että Samsung on sille edelleen velkaa 6.9 miljoonaa dollaria koroissa ja noin miljardi dollaria viivästyneinä lisenssimaksuina jotka on sovittu vuoden 2011 sopimuksessa.

LÄHDE: Eye On Windows

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"