maanantai 3. marraskuuta 2014

Xbox One saanee energiatehokkaamman APU-piirin

Xbox OneMicrosoftin tuorein pelikonsoli/viihdekeskus, Xbox One saanee ensi vuonna pienehkön päivityksen sen sisällä sykkivään AMD:n valmistamaan prosessoriin tai tarkemmin APU-piiriin.

Xbox One ei varmaankaan tule saamaan päivityksen myötä tehonlisäystä mutta kuitenkin energiatehokkaamman APU:n joka siten käy viileämmin ja mahdollistaa esimerkiksi pienemmän ja hiljaisemman Xbox One konsolin valmistamisen tulevaisuudessa.

APU-piiri joka pitää sisällään niin prosessorin (CPU) kuin myös grafiikkaprosessorin (GPU) on nykyisessä konsolissa 28 nanometrin prosessilla valmistettu mutta uutta piiriä valmistetaan 20 nanometrin tekniikalla.

Ei syytä viivästyttää konsolin hankintaa:

Lähteet uskovat että uusi revision konsolista nähdään ensi vuoden puolella kauppojen hyllyillä. Päivitys ei kuitenkaan ole niin merkittävä että konsolin hankintaa kannattaisi viivästyttää yksinomaan kyseisen päivityksen vuoksi, sillä mitään aikataulua uuden revisionin julkaisusta ei ole vuodettu tai julkaistu ja siten odotus voi venyä hyvinkin pitkäksi.

Mistä jutun tiedot peräisin?

Jutun lähteet olivat huomanneet AMD teknikon päivittäneen LinkedIn-profiilin työhistoriansa hieman liiankin tarkkaan, sillä siellä oli selkeitä viitteitä uuden APU-piirin kehitystyöstä.

Sittemmin profiili on suljettu, varmaankin liiallisten paljastusten vuoksi.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"