perjantai 30. tammikuuta 2015

Huhu: Microsoft rahoittaa Cyanogenia?

Microsoft on viimeisimpien huhujen mukaan osallistunut tai osallistuu jollakin tapaa Cyanogenmodin ylläpidosta vastaavan Cyanogen Inc:n rahoittamiseen.

Tarkoituksena on kyseisten huhujen mukaan kehittää käyttöjärjestelmä joka olisi nykyistä Androidia parempi toimimaan Microsoftin palveluiden sekä sovellusten kanssa.

Google ei avusta Microsoftia:

Google ei ole tunnetusti tarjonnut Microsoftille juurikaan teknistä yhteistyötä jotta Microsoft saisi palvelunsa paremmin Androidiin.

Microsoft on jopa syyttänyt Googlea siitä ettei se salli palveluiden tuomista Androidiin.

Microsoftilla on jo oma versio Androidista mutta...:

Nokia X2 4.3" AndroidNokia X / X2 -puhelimissa tarjoillaan hyvin pitkälle muokattu Android käyttöjärjestelmä johon on integroitu Microsoftin pilvipalveluita osaksi käyttöliittymää.

Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kuitenkin ilmoitti viime vuoden heinäkuussa että yhtiö kehittää jatkossa X-mallistoa Windows Phone alustalle, vaikka tuolloin Stephen Elop hetkeä aikaisemmin väitti ja lupasi että yhtiö tulee tukemaan X-sarjaa ja sen käyttöjärjestelmää myös tulevaisuudessa.

Cyanogen Inc:n suunnitelmat sopivat Microsoftille:

Vaikuttaa siltä että Microsoft olisi edelleen kiinnostunut Androidista alustana myös omissa laitteissaan mutta haluaa siitä varmasti version joka on täysin vapaa Googlen vallasta, juurikin siihen suuntaan johon Cyanogen Inc on luotsaamaansa Cyanogenmod -käyttöjärjestelmäänsä.

Huhuja vasta:

Huhut ovat kotoisin eräältä nimettömänä pysyttelevältä henkilöltä joka kertoi yhtiöiden välisistä salaisista neuvotteluista Bloombergille.

Kumpikaan yhtiö ei ole suostunut kommentoimaan väittämiä, enempää kuin sen verran että eivät kommentoi huhuja.

LÄHDE: Engadget / Bloomberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"