torstai 15. tammikuuta 2015

Näin Apple Watchin tiedot päätyivät verkkoon ennen julkaisua

Apple Watchin tiedot päätyivät ennen aikojaan lehdistöönMoni uutissivusto kerkesi julkaisemaan Apple Watchin teknisiä tietoja ja jopa kuvia, ennen kuin Apple oli tuotetta virallisesti julkaissut.

Tietovuotaja oli lisännyt tiedot Reddit-sisältöpalveluun kaikkien ihmeteltäväksi mutta tietovuotaja itse oli päässyt tietoihin käsiksi Applen sopimusvalmistaja Quantan järjestelmin kirjautumalla, tarkemmin Quantan tietokantoihin.

Quanta on yksi maailman suurin tietotekniikkalaitteiden kokoonpanija. Sopimusvalmistaja oli saanut tiedot Applelta hyvissä ajoin ja siirtänyt ne omaan tietokantaansa, tietokannan tunnukset olivat kuitenkin vapaasti saatavilla verkossa, jos osasi hakea oikein.

Tunnukset olivat näkyvillä eräässä PowerPoint-esitystiedostossa joka oli tarkoitettu Quantan omille yhteistyökumppaneille, joku näistä oli pistänyt tiedoston internetiin julkiseksi asiakirjaksi ja siten myös tunnukset löytäneet pääsivät ihmettelemään yrityksen tuotekirjoa.

Salasanat on nykyisellään jo muutettu mutta ehkä kuitenkin liian myöhään sillä nyt epäillään että myös muista Applen tulevista laitteista olisi päässyt tietoja väärin käsiin.

LÄHDE: Tivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"