tiistai 3. helmikuuta 2015

Google Nyt-palveluun Googlen ulkopuolisia kortteja

Mobiilissa ympäristössä toimiva Google Nyt on saanut osittaisen tuen ulkopuolisille sovelluksille ja palveluille.

Aikaisemmin Google Nyt tiedotekortit ovat olleet yksinomaan Googlen omien palveluiden käytössä mutta viimeisin päivitys tuo mukanaan myös tuen kolmannen osapuolen sovelluksille.

Toistaiseksi Google Nyt tukee vain noin 40 eri sovellusta, joten täysin avoimeksi Nyt kortit eivät vieläkään pääse.

Kyseiset sovellukset eivät toistaiseksi juurikaan kata palveluita joista olisi paljonkaan hyötyä Suomessa mutta sovellustuen olisi tarkoitus kasvaa tulevaisuudessa joten mahdollisesti myös täällä päin toimivia palveluita palveluun tuodaan.

Jatkossa saatetaan nähdä esimerkiksi urheilutuloksia, aikatauluja ja monia muita sellaisia tiedotteita Nytin kautta joita Googlen omat palvelut eivät kata. Esimerkiksi Suomalaisia urheilujoukkueita ei Googlen omasta joukkuelistasta näe eikä myöskään kaikkien kaupunkien julkisen liikenteen aikatauluja.

Uusia ideoita sovelluskehittäjille:

Google Nyt on tuettuna myös Google Wearissa, älykelloihin tarkoitetussa käyttöjärjestelmässä joten olinpaikkaan perustuville sovelluksille päivitys tuo mielenkiintoisen laajennusmahdollisuuden.

Google Nyt on sisäänrakennettu ominaisuus Androidille sekä iOS:lle saatavassa Googlen hakusovelluksessa, päivitys koskee kuitenkin tällä hetkellä vain Android versiota.

LÄHDE: Mashable

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"