tiistai 14. huhtikuuta 2015

Nokia kaappaamassa Alcatel-Lucentin

Nokia on myöntänyt verkossa pyörivät huhut yhtiöiden keskustelevan keskenään fuusioitumisen mahdollisuudesta Nokian johdolla, toisin sanoen Nokia olisi ostamassa kilpailijansa.

Lainaus Nokian aiheeseen liittyvästä lehdistötiedotteesta:

"Viime aikoina lehdistössä esiintyneen spekulaation johdosta Nokia ja Alcatel-Lucent vahvistavat, että yhtiöt ovat edistyneissä keskusteluissa mahdollisesta täydestä yhdistymisestä, joka toteutettaisiin Nokian tekemällä julkisella osakevaihtotarjouksella Alcatel-Lucentista. Tässä vaiheessa ei ole minkäänlaista varmuutta siitä, että keskustelut johtaisivat sopimukseen tai transaktioon."

Lyhyessä tiedotteessa Nokia muistuttaa kuitenkin ettei yhdistyminen ole vielä varmaa, on kuitenkin epätodennäköistä etteikö keskustelu olisi johtamassa lopulta haluttuun lopputulokseen koska siitä suostutaan ylipäänsä kertomaan julkisesti.

Kaupan väliin voi tulla muun muassa Ranskan valtio jonka on hyväksyttävä kauppa, Ranska omistaa yhtiöstä noin neljä prosenttia, tämä voisi tarkoittaa käytännössä sitä että Ranskan valtio olisi kaupan toteutumisen jälkeen mukana mahdollisesti myös Nokian hallituksessa.

Yhtiöt kilpailevat keskenään muun muassa operaattoreille tarjottavien verkkolaitteiden saralla.

Alcatel-Lucent:

Alcatel-Lucent on Ranskalais/Yhdysvaltalainen yhtiö. Ranskalainen Alcatel ja Yhdysvaltalainen Lucent Technologies yhdistyivät vuonna 2006.

Yhtiön pääkonttori sijaitsee Ranskassa ja yhtiö työllistää tällä hetkellä noin 60 000 henkilöä maailmanlaajuisesti (arviot vaihtelevat).

Alcatel-Lucentin nykyinen pörssiarvo on noin 11 miljardia euroa.

LÄHDE: Nokian lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"