keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Nokian Alcatel-kaappaus hyvin lähellä onnistumista

Nokia on ilmoittanut tänään lehdistötiedotteessaan että se tarjoutuu ostamaan Alcatel-Lucent yhtiön kokonaisuudessaan ja kaavailee samalla Alcatel-Lucent nimen poistamista markkinoilta.

Yhtiöt ovat solmineet Memorandum of Understanding -sopimuksen, jonka mukaan Nokia tarjoutuu ostamaan kaikki Alcatel-Lucentin liikkeeseen laskemat osakkeet ja osakkeisiin oikeuttavat arvopaperit Ranskassa ja Yhdysvalloissa tehtävällä julkisella osakevaihtotarjouksella tarjoamalla 0,55 uutta Nokian osaketta jokaisesta Alcatel-Lucentin osakkeesta.

Alcatel-Lucentin arvo on 15,6 miljardia euroa.

Nokia säilyy Suomessa entistä vahvempana:

Yhdistyneen yhtiön nimi tulisi olemaan Nokia Oyj, sen pääkonttori tulisi sijaitsemaan Suomessa ja se tulisi olemaan vahvasti läsnä Ranskassa. Risto Siilasmaan suunnitellaan toimivan hallituksen puheenjohtajana ja Rajeev Surin toimitusjohtajana.

Yhtiöt kaavailevat fuusion tapahtuvan vuoden 2016 ensimmäisen puoliskon aikana mutta luonnollisesti se täytyy ensin hyväksyttää viranomaisilla.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri hehkuttaa fuusion tuomia mahdollisuuksia:

"Kykymme tuottaa innovaatioita on huikea, kun Nokian tuotekehityskoneisto ja Alcatel-Lucent sekä sen ikoninen Bell Labs yhdistetään. Yhdistämme jatkossakin tämän vahvuuden huippuluokan toiminnalliseen tehokkuuteen, jota tarvitaan maailmanlaajuisessa kilpailussa.

Meillä on toisiaan erittäin hyvin täydentävät teknologiat ja kattava portfolio, joita tarvitaan esineiden internetin ja pilviteknologiaan siirtymisen mahdollistamisessa. Maantieteellinen läsnäolomme tulee olemaan vahva maailman joka kolkassa, mukaan lukien johtava asemamme Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

Uskomme yhdessä olevamme riittävän suuria toimimaan edelläkävijänä millä tahansa valitsemallamme alalla, kasvamaan tuottavasti, vastaamaan maailmanlaajuisten asiakkaiden tarpeisiin, kehittämään uusia teknologioita, jatkamaan immateriaalioikeuksiemme lisensoimista menestyksekkäästi ja tuottamaan lisäarvoa osakkeenomistajillemme."

LÄHDE: Nokia lehdistötiedote

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"