keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Ilmainen Samsung tabletti? Älä usko!

Ei tablettia Golfkentältä tällä kertaa!Tietoturvayhtiö F-Securen blogissa keskityttiin alkuviikosta huijausviestiin joka on kohdennettu Suomalaisille WhatsApp käyttäjille. Viestissä ilmoitetaan vastaanottajan voittaneen Samsungin tabletin ja tarjoiltiin linkki joka avaa puhelimen karttasovelluksen tai epämääräisen verkkosivun.

Kartalta löytyy Paltamon golfkenttä josta ilmeisesti tabletin voisi hakea.

Tablettia ei golfkentän keskeltä luonnollisestikaan löydy eikä mitään muutakaan sillä viesti on todettu huijausviestiksi.

Windows puhelimet sekä Applen mobiililaitteet avaavat kuitenkin karttasivun. Android käyttäjien keskuudessa linkki ei kuitenkaan avaa karttasovellusta vaan avaa selaimeen pelit24.fi tai lotto24.fi -sivut.

Se miksi F-Securea yksittäinen roskaposti kiinnostaa, on varmasti se että  tarjoiltua linkkiä on katsottu yli 22 000 kertaa. WhatsAppin kautta on myös aikaisemmin tullut roskaposteja mutta Suomalaisiin kohdistuneita harvemmin.

Viestin sisältö:

WhatsApp huijaus (c) F-Secure "Daavid"

Viestin sisältö alkaa seuraavasti: "Onneksi olkoon! Olet voittanut Samsung Galaxy Pro Tabletin." ja sen perään tulee toinen erillinen viesti "Lunasta palkinto…[karttalinkki/sivulinkki]) ja puhelinnumerot joista viestit tulevat ovat ainakin: +86 132 6507 1755 sekä +86 150 1794 0849 jotka siis kannattaa blokata, puhelinnumeroita voi toki olla enemmänkin.

Viesti aiheuttanut hämminkiä ja häirintää Golfkentän ravintoloitsijalle:

Huijausviesti on myös häirinnyt Paltamon golfkenttää sillä se on poikinut yli sata puhelua jossa ihmiset ovat kyselleet luvatun tabletin perään.

Paltamon Golfkentällä ei ole mitään tekemistä huijausviestin kanssa.

LÄHDE: Tivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"