tiistai 15. syyskuuta 2015

Opera -selain päivittyi, tarjoaa VPN-yhteyttä

Opera -selain päivittyi, tarjoaa VPN-yhteyttäOpera Software julkaisi selaimestaan uuden version. Opera 32 tarjoaa käyttäjälleen mahdollisuuden salata verkossa liikkumistaan entistä paremmin VPN-palvelun avulla, jotain muutakin mukavaa on päivitykseen saatu ahdettua.

VPN-palvelu joka Operan mukana tarjotaan on Opera Softwaren omistama SurfEasy, kyse on enemmänkin mainoksesta joka on liitetty mukaan yksityisyystilan esittelyruutuun joka näytetään kun yksityisyystila välilehti avataan.

Jos käyttäjä haluaa ottaa käyttöön SurfEasy palvelun, täytyy hänen rekisteröityä palveluun, valita sopiva palvelu hinnastosta ja asentaa käyttöjärjestelmään SurfEasy ohjelma.

Tämän jälkeen SurfEasy VPN suojaa tai ohjaa kaiken liikenteen kyseisessä järjestelmässä VPN yhteyden kautta, ei siis vain Operan yksityisyystilan liikennettä.

Kokeilin ohjelmaa ja se toimii periaatteessa hyvin, esimerkiksi ulkomaisen Netflixin katselu onnistuu SurfEasyn kautta ongelmitta, kunhan muistaa asettaa SurfEasy ohjelmassa maan esimerkiksi Yhdysvaltoihin jolloin kaikki liikenne ohjataan kyseisen maan palvelimien läpi.

Kuten yleensä tämän kaltaisissa VPN-palveluissa, myöskin Operan SurfEasy VPN on todellisuudessa maksullinen palvelu, se on tosin melko edullinen ja tarjoaa myös yhden ilmaisen mutta hyvin rajoitetun vaihtoehdon.

Opera: Surf Easy hinnasto

SurfEasy tarjoaa käyttäjille kolme erilaista maksuvaihtoehtoa, ilmaisessa versiossa käyttäjä saa surffata VPN-yhteydellä 500MB kuukaudessa ja sen voi asentaa yhteensä viiteen eri laitteeseen, ilmaiskäyttäjä voi saada megatavuja kuitenkin lisää, esimerkiksi vinkkaamalla ohjelmasta kaverille tai asentamalla ohjelman muihin laitteisiinsa.

Toinen vaihtoehto on työpöytä käyttöön tarkoitettu 4.99 dollaria kuukaudessa maksava yhteys jossa rajoituksia ei ole ja kolmas vaihtoehto on myöskin rajoitukseton mobiililaitteisiin saatavilla oleva VPN, tämä maksaa 2.99 dollaria kuukaudessa.

Täysin uudet käyttäjät voivat myös kokeilla rajoituksetonta VPN-yhteyttä 7 päivää ilmaiseksi, tosin tähän tarvitsee antaa palvelulle luottokortti -tai PayPal tunnus, josta veloitetaan vasta palvelun kahdeksantena päivänä ensimmäinen maksu, ellei käyttäjä ole irtisanonut palvelua 7 päivän kokeilujakson aikana.

7 päivän kokeilusta Opera käyttäjille ei jostain syystä kuitenkaan haluta mainita mitään, kun taas ilmainen 500MB tilaus on tarjolla ilmeisesti vain Opera selaimen käyttäjille.

Salasanat muihin laitteisiin:

Salasanat muihin laitteisiin:Toinen uutuus ja varsin kaivattu sellainen on saada Operan synkronointi synkronoimaan eri alustojen salasanat keskenään, tämän on suurin osa muista selaimista kyennyt tekemään jo hyvin pitkään mutta ilmeisesti Opera katsoo vasta nyt turvaavansa käyttäjän tiedot synkronoinnin aikana tarpeeksi tehokkaasti jotta kehtaa julkaista toiminnon.

Näyttävä taustakuva, vaikka liikkeellä varustettuna:

Operan pikavalintanäyttöKolmas näkyvä uutuus on liikkuvaa kuvaa sisältävät teemat, kyse on lähinnä teeman taustakuvasta joka näkyy esimerkiksi Operan pikavalinnassa tai kun käy asetusvalikossa.

Toiminto muistuttaa Windows Vistan liikkuvia taustakuvia mutta aivan niin raskaasta toiminnosta ei ole kyse, sillä Opera käyttää kevyitä WebM- sekä WebP tiedostoja taustalla, kyseiset formaatit pakkaavat liikekuvat hyvin pieneen kokoon ja pitävät ne siten järjestelmää erittäin vähän rasittavina.

Selaimessa on toki myös liuta muita pienempiä korjauksia ja parannuksia.

Opera versiota 32 on saatavilla heti, selaimen kotisivun kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"