keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Amazonin Fire tuotesarjaa leikataan kovalla otteella, irtisanomisten kera

Amazon Fire TVAmazon julkaisi vuonna 2011 ensimmäisen Fire -sarjan tuotteen, nyt Amazonilla näyttää olevan sarjan puhdistustoimenpiteet käynnissä.

Amazon Fire TV on tai oli laite jonka toimintaperiaate on sama kuin esimerkiksi Applen Apple TV:llä.

Nyt kuitenkin vaikuttaa siltä että Amazon olisi lakannut valmistamasta Fire TV boksia sillä verkkokaupasta ei sitä ole saanut tilattua enää pitkään aikaan, varastotilanne merkinnässä mainitaan vain että kauppa ei tiedä koska laitteita tulee lisää, jos tulee.

Amazon Fire StickAmazon Fire TV Stick:

Verkkokauppajätti ei kuitenkaan ole lopettamassa kokonaan Fire TV tuotelinjastoaan sillä se kuitenkin myy edelleen Fire TV Stickiä, Sitck on periaatteessa pienempi versio Fire TV:stä, joka tarjoaa monia samoja toimintoja mitä Fire TV laatikkokin.

Olisiko sittenkin kyse vain siitä että Fire TV laatikko ei yksinkertaisesti myynyt tarpeeksi koska Stick on huomattavasti edullisempi ja tarjoaa Fire TV:n tärkeimmät toiminnot joka tapauksessa?

Amazon Fire PhoneAmazon Phone näki myös loppunsa viime viikolla:

Amazon lopetti myös Fire Phone puhelimen myynnin viime viikolla, puhelin olikin täysi katastrofi...

Puhelimen Amazon myyntisivulla, on kuitenkin samanlainen ilmoitus kuin Fire TV:n kohdalla, siinäkään ei lue esimerkiksi "discontinued" vaan sama "We don't know when or if this item will be back in stock."

 Amazon antoi Fire Phonen kehitysryhmälle potkut?

Yksi, mutta epätodennäköinen syy laitteiden katoamiselle verkkokaupasta voi olla se että Amazon olisi julkaisemassa pian moisista uuden version mutta näin on tuskin käymässä sillä Amazon on irtisanonut joukon insinöörejä Lab126 ryhmästä joka on Amazonin omien laitteiden kehittäjäyksikkö.

Amazon ei ole kertonut julkisuuteen kuinka monta työntekijää ryhmästä on irtisanottu mutta irtisanomiset ovat kuitenkin ensimmäinen kerta ryhmän 11-vuotisen historiansa aikana.

Entäs Fire tabletit?

Amazon Fire tabletit ovat edelleen myynnissä

Amazon ei ole ainakaan toistaiseksi vetänyt markkinoilta Fire tablettejaan, jokaista mallia myydään edelleen.

LÄHDE: International Business Times

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"