torstai 17. joulukuuta 2015

Saksassa some-palvelut "vapaaehtoiseen" sensurointiin

Saksassa some-palvelut "Vapaaehtoiseen" sensurointiin
Saksan hallitus on tehnyt merkittävän sopimuksen maassa toimivien sosiaalisten medioiden kanssa verkossa tapahtuvan vihapuheen kitkemiseksi.

Sopimukseen kuuluu että vihapuhe poistettaisiin palveluista tunnin sisään, niiden julkaisemisesta, samalla palvelut sopivat myös että parantavat vihapuheen raportointimahdollisuuksia.

Sopimuksessa on mukana Facebook, Twitter sekä Google.

Mediassa esitettyjen tietojen mukaan sopimuksen vihapuhe koskee pakolaiskriisiin liittyviä "lieveilmiöitä". Yksin saksaan on saapunut yli miljoona muslimipakolaista, joka ymmärrettävästi pelottaa sekä suututtaa Saksalaisia kansallismielisiä ihmisiä joiden ääntä asiassa ei pahemmin kuulla. [rasisti leima tähän].

Saksan tarkoituksena on varmasti kitkeä ei vain vihapuhe, eli laittomuuden puolelle menevät mielenilmaukset vaan ylipäänsä kokonaan pakolaisia vastaan kriittisesti suhtautuvien mielipiteet.

Facebook joutunut saksassa koville:

Facebook joutui jo aikaisemmin ongelmiin koska ei ollut halukas poistamaan vihapuheeksi merkittyjä päivityksiä palvelustaan, tai ainakaan tarpeeksi nopeasti, Facebookin eurooppalaista johtoa vastaan käynnistiettiin tutkinta siitä ovatko he toimineet lainvastaisesti koska viestejä ei oltu poistettu, Facebook ei rikkomukseen usko ja se että asiasta tehtiin ylipäänsä virallinen tutkinta kertoo jo paljon siitä missä tilassa Saksa ja koko eurooppa tällä hetkellä on.

Facebookin Hamburgin toimistoon tehtiin viikonloppuna anarkistien hyökkäys jossa paikkoja tuhottiin ja seinälle maalattiin "Facebook disklike".

Facebookin lisäksi muut mukana olevat palvelut ovat varmasti seuranneet Facebookin tutkintaa, eivätkä tahdo itselleen tapahtuvan samaa joten nyt vapaaehtoinen sopimus oli parempi hyväksyä kuin jäädä miettimään sitä, ilmeisesti siitä olisi seurannut tutkinta myös.


LÄHDE: Reuters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"