maanantai 4. tammikuuta 2016

BlackBerry pysyykin Pakistanissa

BlackBerry pysyykin PakistanissaKanadalainen älypuhelinvalmistaja BlackBerry ilmoitti marraskuun lopulla että he tulevat vetämään palvelunsa pois Pakistanista koska maan hallitus vaati päästä käsiksi valmistajan tarjoamaan salattuun viestiliikenteeseen.

Pakistanin viranomaiset vaativat BlackBerryltä pääsyä sen suojattuun pikaviestipalveluun, tuolloin vielä vaatimukseen liittyi uhkaus jonka mukaan BlackBerry ei saisi tarjota salattua palvelua lainkaan Pakistanissa mikäli pääsyä ei sallita.

BlackBerrylle ilmeisesti Pakistan ei ole niin suuri markkina että uhkauksen toimeenpano ei juurikaan haittaisi ja yhtiö oli valmis itse vetämään kaapelit poikki viestipalveluiltaan maassa.

Nyt kuitenkin BlackBerry ilmoittaa voivansa jatkaa maassa koska Pakistanin hallitus hyväksyi sen tosiasian ettei Blackberry tule tarjoamaan pääsyä salattuihin viesteihin tai verkkoon, joten BlackBerryn palvelut jatkuvat maassa normaaliin tapaan.

BlackBerryn suojattu viestipalvelu on katsottu vuosien saatossa ongelmaksi muutamissakin suurissa maissa, kuten Saudi Arabiassa jossa viranomaiset saivat aikanaan pääsyn verkkoon ja jossa BlackBerry on rajoittanut palveluitaan.

LÄHDE: SlashGear

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"