maanantai 4. tammikuuta 2016

Google kehittää hakupalveluaan lähemmäksi käyttäjiä

Google kehittää hakupalveluaan lähemmäksi käyttäjiä

Google on kehittämässä palvelua joka mahdollistaa hakujen teon käyttäjälle tutussa ympäristössä, pikaviestisovelluksesssa.

Google rakentaa botteja joilta voi kysyä tietoa ja tehdä verkkohakuja suoraan matkapuhelimen pikaviestipalveluiden  kautta.

Hakubotit toimisivat samalla tavalla kuin henkilökohtaiset avustajat kuten esimerkiksi Siri ja Cortana mutta vain sillä erotuksella että se toimisi tekstipohjaisesti äänen sijaan.

Googlella on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa kuinka käyttäjät olisivat kontaktissa sen botteihin:

Mikäli tiedonhausta tahdotaan tehdä käytännöllisiä toimisi se viestipalvelussa esimerkiksi “/” -merkin takaa parhaiten mutta melko todennäköistä on että kyse on virtuaalisesta käyttäjästä joka lisätään kontaktilistaan ja sen kanssa ollaan kontaktissa tavalliseen tapaan, ihan yksin senkin vuoksi että hakumerkin käyttö vaatisi toimia myös pikaviestisovelluksen kehittäjältä.

Miksi interaktiivisia hakubotteja?

Google on halukas tekemään bottejaan koska varsinkin mobiilipuolella perinteisiä hakukonehakuja ei juurikaan harrasteta vaan sisältöä tai hakuja tehdään yksittäisissä ohjelmissa, ilman Googlen tai muiden hakukoneiden apua.

Hakubotit eivät ole uusi ilmiö:

Hakupalveluiden käyttö keskusteluohjelmissa ei ole kovin uusi idea, esimerkiksi IRC-verkoissa on nähty useita jopa melko funktionaalisia hakubotteja, joilta on voinut kysyä myös hyvin ajankohtaista  tietoa kuten säätä, ajokeliä, pituuksia, TV-ohjelmia, lisätietoja Wikipediasta ja paljon muuta.

LÄHDE: Afterdawn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"