tiistai 16. helmikuuta 2016

Picasa työpöytäsovelluksen sekä verkkopalvelun aika on pian ohi

Picasa työpöytäsovelluksen sekä verkkopalvelun aika on pian ohi

Picasa julkaistiin vuonna 2002 ja Googlen hoivissa vuodesta 2004 ollut valokuvienhallintasovellus on tullut tiensä päähän, nykyään Google haluaa että kuvia hallitaan Google Photosin kautta.

Picasa tarjosi aikanaan hyvin edistykselliset toiminnot valokuvien hallintaan paikallisesti mutta sitä ei juuri ole kehitetty ja se on jäänyt jälkeen monista vaihtoehtoisista sovelluksista ja nyt Google on saanut tarpeekseen katsella moista omassa sovellusportfoliossaan lakauttaa sen kehitystyön virallisesti.

Picasan työpöytäsovellus (Klikkaa suuremmaksi)

Uusia versioita tai päivityksiä siitä ei tulla enää näkemään mutta voi olla että Google julkaisee vielä viimeisen päivityksen sille nimittäin kehitystyö lopetetaan virallisesti vasta 15. maaliskuuta.

Picasa Web Albums:

Picasa Web Albums

Verkkopalvelu eli Picasa Web Albums on palvelu johon Picasa sovelluksen hallitsemat valokuva-albumit pystyi siirtämään, se osasi synkronoitua hyvin edistyksellisesti sovelluksen kanssa, myöskin tämä palvelu lakkaa pian toimimasta.

Picasa Web Albums tulee kuitenkin pysymään verkossa jatkossakin, ilmeisesti kuitenkin ainoastaan lukutilassa, eli kuvia ei voi lisätä eikä niitä voi kommentoida palvelun kautta, niitä voi vain katsella.

Picasa Web Albums puretaan nykyisistä toiminnoistaan 1.toukokuuta lähtien, jolloin myös Picasa APIn toimintaa rajoitetaan, se ei tue ensimmäisen päivän jälkeen enää Flash sisältöä, hakua tai kuvien tageja, kommentteja tai kontakteja.

Nykyiset Picasa Webin käyttäjät löytävät kuvansa jo nyt Googlen uudemmasta mutta huomattavasti yksinkertaisemmasta Google Photosista, joten käyttäjien kuvia ei poisteta.

LÄHDE: Google blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"