maanantai 7. maaliskuuta 2016

FCC sai valituksen Comcastista: Rikkoo verkon neutraliteettia

FCC sai valituksen Comcastista: Rikkoo verkon neutraliteettiaYhdysvaltojen telehallintoviranomainen FCC on saanut valituksen koskien yhtä maan suurinta internet operaattoria, Comcastia.

Syynä on Comcastin asiakkailleen tarjoama suoratoistopalvelu Xfinity.

Comcast tarjoaa nykyisin ainoastaan datakatollisia liittymiä jotka jo itsessään ovat isku internetin neutraliteetille, mutta nyt ongelmaksi on koitunut se kuinka Comcast kohtelee asiakkaidensa lisäksi Xfinityn kanssa kilpailevia palveluita kuten esimerkiksi Netflixiä.

Comcast nimittäin jakaa asiakkaillensa Xfinityä siten ettei se kuluta asiakkaan liittymän datakattoa, kun taas vastaavasti kilpailevien palveluiden käyttö kuluttaa.

Tästä toiminnasta on ollut erityisen näreissään internet aktiiviryhmä Public Knowledge joka taistelee muun muassa sananvapauden sekä internetin vapauden puolesta.

Public Knowledge teki Comcastin toiminnasta valituksen FCC:lle jossa se ilmoitti ongelman ytimen ja sen että Comcast rikkoo toiminnallaan suoraan FCC:n julkaisemia avoimen internetin periaatteita vastaan, johon siis kaikki maan operaattorit ovat sidottuja.

Xfinity eroaa kuitenkin kilpailevista palveluista siten että se on ikään kuin internetissä toimiva digiboksi, samaan tapaan kuten Suomessa toimiva Watson tai esimerkiksi Elisa viihde. Se tarjoaa kaapelikanavia sekä tiettyjä sisältöjä kuten HBO:n ja muiden kanavien sisältöä räätälöitynä Xfinityn asiakkaille.

Comcast vastasi valitukseen ja vetosi juurikin siihen että Xfinity on periaatteessa kaapelikanava, se ei ole yhteydessä perinteiseen internetiin vaan toimii samoin kun kaapelikanavat, omassa sisäisessä verkossa, siten sitä ei koske FCC:n avoimen internetin periaatteet ja siten se on myös eroteltu datakatosta koska se ei operaattorin mukaan käytä yleistä internettiä jakelukanavana.

Public Knowledge toivoo että FCC puuttuisi joka tapauksessa Comcastin nykyiseen toimintaan, se myös ehdottaa että Comcastin pitäisi lopettaa datakattolaskutus kiinteistä yhteyksistä (ADSL, kuitu, kaapeli) tai antaa asiakkailleen mahdollisuuden päättä itse mikä muu kilpaileva palvelu voisi tulla Xfinityn tilalle, siten ettei se kuluttaisi datakattoa.

FCC joko ryhtyy tai ryhtyy toimiin PK:n valituksen pohjalta, tilanne on siltä osin vielä auki.

LÄHDE: Streamingmedia.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"