torstai 20. maaliskuuta 2014

Apple julkaisi 8GB:n version huonosti myyvästä iPhone 5C:stä

Apple iPhone 5CKyseessä on ensiksi Brittiläiselle O2 operaattorille lanseerattu malli, jota ei aluksi löytynyt Applen omasta verkkokaupasta edes. Myöhemmin se lisättiin Iso-Britannian Applen verkkokauppaan, myöhemmin tiettyihin muihin maihin.

iPhone 5C 8GB malli ei eroa 16GB tai 32GB malleista millään lailla muuta kuin tallennustilan kohdalla sekä luonnollisesti hinnassa.

Apple ei ole kommentoinut iPhone 5C 8GB mallista mitään, se vain on ilmestynyt yllättäen yhtiön verkkokauppoihin ympäri maailmaa.

Apple on kuitenkin ilmoittanut aikaisemmin että 5C malli ei myy odotetunlaisesti.

Tämän jutun kirjoitushetkellä Apple oli juuri lisännyt Iso-Britannian verkkokauppaansa 8GB version, aikaisemmin se oli saatavilla vain O2 operaattorin verkkokaupasta. Muille markkinoille tai operaattoreille Apple on tuonut mallin saataville valikoidusti. Esimerkiksi Suomesta iPhone 5C 8GB puhelinta ei voi ostaa.

Applen kotimaasta Yhdysvalloista 8GB versiota ei myöskään ole saatavilla, mutta esimerkiksi Applen Australian verkkokaupasta malli on satavilla.

Hinnoissa eroja (esimerkkinä käytetään O2-operaattoria, ensimmäistä operaattoria joka otti 8GB:n valikoimiinsa):

Brittiläinen O2 myy 8GB versiota edullisemmin kuin Apple tosin sillä erotuksella että O2:lta puhelimen voi hankkia vain kuukausimaksulla ja liittymäsopimuksella toistaiseksi, puhelin on myös operaattori lukittu toisin kuin Applen verkkokaupassaan myymä versio.

O2 verkkokaupasta iPhone 5C 8GB hinta: 409,99 puntaa (489,95 EUR) (koroton hinta). Applen verkkokaupasta iPhone 5C 8GB hinta: 429 puntaa (512,67 EUR).

Hinta ei kuitenkaan ole varmastikaan laskenut tarpeeksi 16GB versiosta. Applen verkkokaupassa hintaeroa 8GB ja 16GB välillä on vain 40 puntaa eli noin 47 euroa.

5C:n muut muistimallit on mahdollista ostaa operaattorilta kertamaksulla, tuolloin kuitenkin hinnat ovat lähempänä Applen verkkokaupan hintoja.

Kysymyksiä Applen suunnitelmista:

Aikaisemmin verkossa oli huhua että Apple tulee julkaisemaan puhelimesta 8GB version, yllätys oli kuitenkin se että laite julkaistiin myyntiin aluksi vain Briteissä.

8GB versiolla yritetään varmasti saada tuulta laitteen myyntipurjeisiin mutta noin 47 euron hintaero ei taida ole riittävä kannustin 5C:n myynnin edistämiseksi.

Apple vaikuttaa olevan huonosti menestyneen puhelinmallinsa kanssa edelleen liian ahne.

Miksei iPhone 5C menesty markkinoilla?

5C:n katsotaan olevan mitään muuta kuin iPhone 4S uusilla kuorilla varustettuna, eli vanhaa rautaa uusissa vaatteissa, sen katsotaan sopineen ensimmäiseksi älypuhelimeksi mutta jo sellaisen omaavat eivät näe 5C:den tarjoavan mitään parempaa entiseen, varsinkaan jos puhelin on jo iPhone 4.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"