torstai 17. maaliskuuta 2016

Instagram feedi ei päivity jatkossa aikajärjestyksessä

Instagram feedi ei päivity jatkossa aikajärjestyksessäNykyisin Facebookin omistama kuvapalvelu Instagram muuttaa käytäntöään kuinka se näyttää jatkossa tilattujen tilien sisältöä.

Aikaisemmin kuvat ja videot ovat palvelussa tulleet näkyville siinä järjestyksessä kuten ne on julkaistu, jatkossa sisältö näytetään katsojansa mieltymysten mukaan, joten ruudulle saattaa tulla vanhakin mutta aikaisemmin ohi mennyt kuva tai video.

Kyseessä on algoritmi joka oppii käyttäjän tavat kuten esimerkiksi kenen profiilissa käy eniten, minkälaisista kuvista tykkää eniten, minkälaisia tageja seuraa, näiden perusteella se esittää sisällön käyttäjälle.

Instagram sanoo että tällä tavoin käyttäjät saavat eniten irti palvelusta eikä tärkeät päivitykset enää jää näkemättä, palvelun mukaan keskiverto käyttäjä ohittaa noin 70% seuraamiensa Instagram tilien sisällöstä.

Facebookissa on käytössä samankaltainen algoritmi joka ei enää perustu aikajärjestykseen vaan kiinnostaviin postauksiin. Useammin kuitenkin käyttäjiltä saa sellaista palautetta ettei automatiikka palvele vaan häiritsee käyttökokemusta, automaattinen feedi kun ei päivity tarpeeksi usein ja sisältö on vanhaa.

Instagram perustuu tai perustui kuitenkin ennen hetkien tallentamiseen mutta ilmeisesti nyt 400 miljoonan käyttäjän kuvapalvelu on muuttunut enemmän staattiseen suuntaan jossa hetken tilanteiden päivitykset muuttuvat enemmän pysyviksi.

Mielestäni kuitenkin tämänlaisessa toiminnassa ei palvella käyttäjää vaan sisällöntuottajaa, Instagramia käyttää entistä useampi brändi ja heille näkyvyys on tärkeää, vaikka Instagram sanookin että uuden toiminnon avulla ystävien postaukset tulevat paremmin esille, tekee se niin myös brändeille.

Instagramin uusi toiminto voinee toimia niille jotka seuraavat palvelun kautta satoja Instagram tilejä kerralla, Instagram ei ole kertonut keskiarvoa siitä kuinka monta tilausta yleensä yhdellä tilillä on.

Heille jotka hallitsevat tilauksiaan algoritmi on melko varmasti vain häiriöksi. Kun Instagram suosii suosittuja ja käyttäjälle tuttuja kuvia ja toimintoja, jää häneltä itse asiassa näkemättä muut kuvat entistä helpommin.


Uusi feedikäytäntö ripotellaan käyttäjille seuraavien kuukausien aikana, ilmeisesti melko satunnaisessa järjestyksessä.

Instagram sanoo että se tulee kuuntelemaan tarkoin käyttäjien palautetta ja tulee tekemään mahdollisia muutoksia algoritmiin jotta se palvelisi mahdollisimman monia.

Vielä ei ole tietoa siitä saako algoritmifeedin pois käytöstä siten että käyttäjä näkee feedinsä myös aikajärjestyksessä, Facebookissa tämän voi tehdä.

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"