keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Microsoft kehittänyt Skypestä universaalin sovelluksen

Microsoft on kehittänyt Skypestä universaalin sovelluksenMicrosoft ilmoittaa että se on julkaisemassa pian Skypestä universaalin sovelluksen, tämä tarkoittaa sitä että Skype tullaan näkemään kaikissa Windows 10 alustaa pyörittävissä laitteissa.

Jo aikaisemmin Microsoft toi eräänlaiset universaalit Skype sovellukset Windows 10:lle, ne on tosin suunniteltu enemmänkin tabletti käyttäjille tarjoamaan samankaltaisen yksinkertaisen käyttökokemuksen videopuheluille ja pikaviesteille kuten Applen Facetime sekä Viestit sovellukset tekevät iOS käyttäjille.

Skype Video- sekä viestit sovellukset käyttävät Skype kontakteja viestittelyyn mutta tarjoavat yksinkertaisemman käyttöliittymän, nämä eivät ominaisuuksien tai oikeammin niiden puutteen vuoksi sovi korvaamaan työpöytä versiota.

Pian julkaistava Skype sisältää Microsoftin mukaan kaikki samat toiminnot kuin nykyinen työpöytäversio mukaan lukien ruudun jakamisen.

Universaali versio Skypestä

Sovellus tulee universaalin sovelluksen etiketin mukaisesti olemaan hyvin skaalautuva koska sen pitää soveltua niin suurelle kuin pienelle näytölle.

Työpöytä käytössä Skypen universaali versio yhdistää kontaktilistan sekä viestit yhdeksi ohjelmaikkunaksi.

Universaali versio Skypestä

Mobiiliversio taas käyttää kerroksia kuten yleisesti muutkin IM-sovellukset, jossa kontaktin valitsemisen jälkeen avautuu joko videopuhelu tai keskusteluikkuna päällimmäiseksi.

Mobiiliversiota ei kuitenkaan olla tuomassa täysin samaan aikaan tarjolle kuin PC/tabletti versio, mobiiliversiota joudutaan odottamaan hieman pidempään.

Kummallinen rajoitus:

Universaali Skype ei tue tällä hetkellä kuin Microsoft tilin käyttöä, joten mikäli ohjelman haluaa ottaa käyttöön on parempi liittää Skype tunnus olemassa olevaan Microsoft tunnukseen, tämä onnistuu Skypen verkkosivun kautta.

Koska saataville:

Uutta Skypeä pääsee testaamaan seuraavan Windows 10 Insider version yhteydessä.

Skypen universaali sovellusversio tulee mitä ilmeisemmin olemaan osa Windows 10 käyttöjärjestelmää ja se tullaan julkaisemaan Windows Updaten kautta kunhan vain insider testivaihe on läpäisty ensiksi.

LÄHDE: Techradar

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"