keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Microsoft SQL Server 2016 julkaistaan myös Linuxille

Microsoft SQL Server 2016 julkaistaan myös LinuxilleMicrosoft on tuomassa järkälemäisen SQL-tietokantapalvelimensa myös Linux alustalle.

SQL Server on Linux pohjautuu tuoreeseen SQL Server 2016 versioon ja tuo mukanaan uuden tietokannan ominaisuudet siten myös Linuxille, tähän kuuluvat muun muassa tietokannan parannellun salauksen joka suojaa tietokannan kaikissa sen hallinnan vaiheissa, tietokanta nopeutuu myös noin 30-100 kertaa nopeammaksi edellisversioihin verrattuna.

Linux versio tulee saataville ensi vuoden puolessa välissä valmiina tuotteenna mutta  SQL Server on Linuxin testivaiheeseen voi rekisteröityä jo nyt.

Windows version ensimmäisen Release candidaten voi ladata jo nyt Microsoftin evaluation centeristä (toimii 180 päivää).

 


Microsoft CEO: Satya NadellaOnko Nadellan strategia oikea suunta?

Microsoft tuo SQL serverin entistä laajemmalle asiakaskunnalle, kehitys on selkeä merkki siitä että yhtiö todella on sitoutunut Satya Nadellan luomaan uuteen Microsoftiin joka tähtää avoimempaan sekä alustariippumattomaan tulevaisuuteen.

Nadellan strategia vaikuttaa ainakin mielenkiintoiselta ja uuden suunnan luominen yhtiöön joka on aikaisemmin melonut täysillä vastaan ei tule tapahtumaan kivutta, esimerkiksi Microsoftin oma Windows Phone -alusta kärsii jopa jonkin sortin luottamuspulaa, yhtiö julkaisee Android sekä iOS -versioita sovelluksista joita ei ikinä olisi voinut uskoa näkevänsä missään muualla kuin Microsoftin omassa alustassa.

Alustariippumaton strategia voi siten käydä varsinkin Windows Phonen kohtaloksi koska asiakkaat saavat samat ominaisuudet myös markkinoilla kilpailevista vaihtoehdoista, mikä on se koukku joka saa asiakkaat pitäytymään Windows puhelimissa, hinta se ei ainakaan ole.

Microsoft tavallaan kilpailee nyt itseään vastaan, laiva on lähtenyt laiturista mutta löytääkö se perille ja mikä sen määränpää tulee lopulta olemaan, se nähdään ehkä vasta vuosien kuluttua.

LÄHDE: Official Microsoft Blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"