torstai 7. huhtikuuta 2016

iOS:n natiivisovelluksien päivitykset jatkossa mahdollisesti App Storen kautta

iOS:n natiivisovelluksien päivitykset jatkossa mahdollisesti App Storen kauttaApplen App Storessa majailevien ohjelmien metadatatiedoista on löytynyt uusia tietokenttiä, nämä kentät kertovat mahdollisesti siitä että iOS:n natiivisovellukset on mahdollista piilottaa sekä päivittää App Storen kautta.

Tällä hetkellä iOS:n mukana tulevia Applen tekemiä oletusohjelmia ei voi poistaa taikka piilottaa mutta mahdollisesti näin tulee jatkossa olemaan.

Sovelluksien piilottaminen on hyvä asia mutta vielä parempi asia on se että ne saattavat saada jatkossa päivityksensä suoraan App Storesta muiden sovelluksien tapaan, nykyisellään päivitykset tulevat vain käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä joka ei ole nopein tapa toimittaa yksittäisen ohjelman päivityksiä.

Uudet metadatakentät ovat:

Kyseisillä tietokentillä viestitetään iOS käyttöjärjestelmälle siitä kuinka sovelluksia käsitellään.

Löydetyillä tietokentillä ilmoitetaan iOS:lle onko kyseessä First Party, eli iOSn mukana tuleva sovellus ja onko se piilotettava, eli kehittäjä voi päättää onko ohjelma mahdollista piilottaa käyttäjän toimesta vai ei.

Se miksi on hyvä syy uskoa natiivien sovelluksien saavan jatkossa päivityksensä App Storen kautta on ylipäänsä se että sieltä tulevissa metatiedoissa on niihin viittaavat kentät, miksi ne muuten siellä olisivat?

Nykyiselläänkin iOS:n natiivisovellukset on mahdollista piilottaa Apple Configurator hallintatyökalun avulla joka on tarkoitettu yrityksiin ja oppilaitoksiin.

LÄHDE: AppAdvice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"