tiistai 17. toukokuuta 2016

Google Chrome alkaa rajoittamaan Adobe Flashin käyttöä

Google Chrome alkaa rajoittamaan Adobe Flashin käyttöäGooglella ollaan ilmeisesti saatu tarpeeksi Adobe Flash -selainliitännäisen jatkuvista tietoturva-aukoista ja siten yhtiössä ollaan valmiita rajoittamaan liitännäisen käyttöä Google Chrome -selaimessa.

Adobe Flash on kiinteänä osana Google Chrome verkkoselainta ja sen tietoturvapäivityksistä huolehtii näin ollen Googlen itse.

Google lisäsi Flashin selaimeensa aikanaan sen vuoksi koska suurin osa verkon mediasta perustui siihen ja siksi että käyttäjillä olisi aina tuorein ja turvallisin versio liitännäisestä käytössä.

Nyt kuitenkin HTML5 pystyy tarjoamaan pitkälle samankaltaisen ominaisuuden median käytölle kuin Flash ja monet kehittäjät sekä palvelut tukevat jo natiivisti HTML5 tekniikoita mediansa esittämiseen joten Googlella on nykyisin huomattavasti helpompaa siirtyä pikku hiljaa Flashista pois.

Google siis pystyy nyt helpommin rajoittamaan liitännäisen käyttöä, yhtiö ei poista Flashia vielä kokonaan selaimestaan vaan rajoittaa sen käyttöä.

Selain ei tulevaisuudessa enää näytä Flash sisältöä automaattisesti vaan käyttäjän on erikseen aktivoitava Flash -liitännäinen sitä tarvitseville objekteille.

Rajoitukset koskevat kaikkia verkkosivuja paitsi muutamaa erikoislistattua sivustoa joilla on huomattava määrä käyttäjiä ja jotka käyttävät median toistoon vielä suurimmaksi osaksi Flashia.

Adobe Flash käynnistyy automaattisesti näille “Whitelist” -palveluille:

YouTube, Facebook, Yahoo, VK, Live, Yandex, OK.ru, Twitch, Amazon, sekä Mail.ru.

Whitelist on voimassa kerrallaan vuoden verran jonka jälkeen listattujen palveluiden tilanne tarkistetaan uudelleen.

Suomessa toimiva YLE Areena on ehkä yksi Suomen käytetyin flash-pohjainen mediasivusto mutta se ei ole päässyt ainakaan vielä Google Chromen whitelistille.

LÄHDE: Softpedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"