maanantai 16. toukokuuta 2016

Google puuttuu pikavippimainoksiin tiukemmilla ehdoilla sekä rajoituksilla

Google puuttuu pikavippimainoksiin tiukemmilla ehdoilla sekä rajoituksillaGoogle haluaa puuttua pikavippimainoksiin rajoittamalla niiden näkyvyyttä sekä tiukentamalla ehtoja.

Google ilmoitti että yksistään viime vuonna Google joutui poistamaan yli 780 miljoonaa pikavippimainosta sen mainosverkostoista koska katsoi niiden aiheuttavan enemmän haittaa käyttäjälleen kuin hyötyä.

Google ei pidä pikavippiyrityksien toiminnasta, varsinkaan siitä että mainostettavat yritykset antavat lainaa rahaongelmissa painiville käyttäjilleen kohtuuttomalla korolla, jotka taas aiheuttavat vippejä käyttäville enemmän ongelmia.

Googlen tarkoitus on tässä tapauksessa suojella käyttäjiään estämällä pikavippimainokset, tosin esto ei ole täydellinen vaan mainokset saavat näkyä mikäli ne vastaavat Googlen asettamia estoja.

Ehdot ovat tarkat

Mainoksessa on muun muassa oltava esillä lainafirman käytössä oleva korkoprosentti (vuosikorko) ja sen täytyy olla esillä samalla fontilla sekä asettelulla kuin muukin mainoksen teksti.

Vaikka mainokset täyttävätkin Googlen niille asettamat ehdot, eivät ne silloinkaan tule näkyville verkkosivuille sattumanvaraisesti vaan sivun jossa mainokset näkyvät on liityttävä jollakin tavalla mainoksen sisältöön, eli lähinnä pikavippifirmat ja niistä kirjoittavat blogit ja muut julkaisut voivat näyttää kyseisiä mainoksia.

Googlen uudet pikavippimainoksia rajoittavat ehdot tulevat voimaan 16.7.2016 maailmanlaajuisesti.

LÄHDE: Slashdot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"