maanantai 16. toukokuuta 2016

Windows kympin yksi älyttömin ominaisuus poistuu

Windows kympin yksi älyttömin ominaisuus poistuuMicrosoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on toiminto jonka avulla käyttäjä voi tarjota käyttämänsä WLAN-verkon salasanan yhteystietojensa kontakteille, toiminto poistetaan koska sitä ei käyttänyt kukaan.

Toiminto tunnetaan nimellä Wi-Fi Sense ja sen tarkoituksena on ollut tarjota yksinkertaisuutta tietoturvasta välittämättä.

Tätä mieltä ainakin suurin osa palveluun tutustuneista on, haluatko tarjota kotiverkkosi tai vielä pahemmin työpaikkasi WLAN-verkon salasanan kontakteillesi? Et tietenkään halua, eikä sinulla ole välttämättä lupaa edes tehdä niin.

Käyttäjä jolle salasana jaetaan, ei periaatteessa näe sitä mutta se että kirjautumisasetukset suojattuun verkkoon on näin helppoa jakaa, ehkä jopa vahingossa ulkopuolisille on huomattava tietoturvariski.

Microsoftilla Windows 10 kehittäjätiimi on tullut järkevään johtopäätelmään ja päättänyt poistaa kyseisen toiminnon käyttöjärjestelmästä koska se nosti kysymyksiä tietoturvasta sekä koska sitä ei juurikaan kukaan käyttänyt.

Wi-Fi Sensen kyseinen ominaisuus poistettiin Windows 10 Insider Preview build 14342 versiosta (viimeisin) ja toivottavasti poistaminen siirtyy siitä myös kympin perusbuildeihin hyvin pian.

LÄHDE: Windows Experience Blog / Gabe Aul

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"