perjantai 27. toukokuuta 2016

Opera Software myydään Kiinaan

Opera Software myydään KiinaanOpera Software sai helmikuussa Kiinalaiselta sijoitusyhtiöltä huiman 1.2 miljardin dollarin ostotarjouksen, nyt Operan osakkeenomistajat ovat hyväksyneet tarjouksen.

Norjalaista alkuperää oleva Opera Software on tunnettu ennen kaikkea sen Opera nimisestä verkkoselaimesta joka on saatavilla useille mobiilialustoille sekä työpöydille.

Kiinalainen sijoitusyhtiö tuntee nimen Golden Brick Silk Road (Shenzhen) Equity Investment Fund II LLP ja siihen kuuluu muun muassa kiinalaisia IT-alan yhtiöitä kuten Qihoo 360, Yonglian sekä Kunlun.

Kaikilla yhtiöillä on vankka asema Kiinan mobiilipalveluissa joten kiinnostus saattaa olla ennen kaikkea Operan mobiiliversiossa.

Käyttäjät osakkeenomistajia selkeästi huolestuneempia:

Kaikki mitä Opera tällä hetkellä tarjoaa saattaa muuttua radikaalisti seuraavien kuukausien aikana, voi jopa käydä niin että selaimen työpöytäversiot lakkautetaan kokonaan.

Myöskin Kiinan valtion harjoittamat vakoilut ja tiukat ehdot maassa toimiville IT-taloille on suuri tietoturvakysymys, tuleeko Opera selaimeen takaportteja Kiinan viranomaisten käyttöön?

LÄHDE: Softpedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"