maanantai 4. heinäkuuta 2016

Apple haluaa Tidalin?

Apple haluaa Tidalin?Wall Street Journal kertoo Applen olevan neuvotteluissa Tidal musiikkipalvelun johdon, eli Jay Z:n kanssa palvelun ostamisesta. Tidal ei kuitenkaan myönnä neuvotelluiden olevan käynnissä.

Lehden lähteet kertovat että neuvottelut eivät välttämättä ole johtamassa kauppaan aivan heti.

Tidal on tekniikaltaan mielenkiintoinen tarjoamalla laadukkaampaa äänenlaatua kuin vastaavat kilpailevat palvelut, Tidal päivitti vuoden alussa oman musiikkiarkistonsa tukemaan uutta MQA-koodekkia joka on entistä parempi pakkaamaan äänen häviöttömään muotoon kuin muut koodekit, samalla äänenlaatua saatiin entistäkin parempi.

Apple tuskin olisi kuitenkaan aivan heti sulauttamassa Tidal palvelun tekniikkaa omaan Apple Music palveluunsa, vaan yhtiötä kiinnostaa Tidalin solmimat jättisopimukset suosittujen artistien kanssa.

Tidal saa ensimmäisenä tai jopa yksinoikeutena musiikit palveluunsa artisteilta kuten Madonnalta, Rihannalta sekä Beyoncélta myöskin juuri edesmenneeltä Princeltä on tullut palveluun yksinoikeusmateriaalia.

Tidal ei suurista sopimuksistaan huolimatta ole vielä kovinkaan suuri tekijä alalla, sillä on noin 4.2 miljoonaa maksavaa käyttäjää kun taas kilpailijoilla kuten esimerkiksi Spotifylla on yli 30 miljoonaa maksavaa asiakasta ja jopa 70 miljoonaa ilmaisversion käyttäjää.

Apple maksoi Beats palvelusta vuonna 2014 noin 3 miljardia dollaria jonka pohjalle Apple loi Apple Music palvelun, Apple Musicilla on yhtiön mukaan 15 miljoonaa maksavaa asiakasta.

Musiikin suoratoistobisneksessä sopimukset ovat pääasia:

Palvelut kilpailevat nykyisellään entistä enemmän artistien yksinoikeussopimuksista ja sota on välillä hyvinkin räikeää.

Tidal eroaa artistien mielestä edukseen sillä että se tarjoaa heille muun muassa paremman suojan omaan musiikkiinsa ja toki myös paremmat rahalliset diilit.

Tidal on myös tukemassa artistien markkinointia johon myös Apple on yrittänyt vastata tarjoamalla tukeaan muun muassa musiikkivideoihin ja muihin artistien PR-toimintaan.

Suoratoistoyritykset ovat nykyisin käytännössä uuden ajan levy-yhtiöitä.

LÄHDE: The Wall Street Journal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"