maanantai 4. heinäkuuta 2016

Pakotettu Windows 10 päivitys maksoi Microsoftille kymppitonnin

Pakotettu Windows 10 päivitys maksoi Microsoftille kymppitonninMicrosoft hyväksyi oikeuden päätöksen ja hyvitti Yhdysvaltalaiselle Teri Goldsteinille 10 000 dollaria yllättävästä Windows 10 päivityksestä.

Goldsteinin mukaan Windows 10 päivitys asentui hänen tietokoneeseen ilman lupaa ja täysin yllättäen.

Päivitys aiheutti vakavia ongelmia hänen koneelle, joista vakavimpia olivat yllättävät kaatumiset sekä huomattava hitaus aikaisempaan käyttöön verrattuna.

Ongelmat paisuivat lopulta niin pahoiksi että Goldstein menetti rahaa yritystoiminnassaan jossa hän tietokonetta käyttää, lopulta hänen oli pakko hankkia uusi tietokone koska vanhasta oli tullut päivityksen myötä epäluotettava.

Oikeudessa tuomari katsoi että Microsoft on päivityskäytäntönsä vuoksi velvollinen korvaamaan naisen menetykset ja loppusummaksi laskettiin kaikkinensa 10 000 dollaria.

Maksettu mutta ei ehkä käsitelty lopullisesti:

Microsoft on maksanut naiselle jo vaaditut 10 000 dollaria, joka saattaa ruokkia monia muitakin samassa tilanteessa olevia nostamaan kanteita Microsoftia vastaan.

Mikäli Microsoft olisi tahtonut, olisi se voinut viedä tapauksen korkeampiin oikeusasteisiin ja hyvin suurella todennäköisyydellä voittanut jutun ja sinä samassa tuhonnut Goldsteinin elämän, Microsoft ymmärsi tämän ja päätti luopua valitusoikeudestaan.

Päivitys ei ole pakollinen, sanoo Microsoft:

Microsoft kuitenkin muistuttaa että päivityksestä voi kieltäytyä ja Windows 10:sta on mahdollista palata 30-päivän ajan aikaisempaan Windows versioon.

Miten palautat jos et tiedä tai ymmärrä?

Teri Goldstein ei kuitenkaan ollut koskaan edes kuullut koko Windows 10:sta ja vielä vähemmän sen päivityksistä. Kun ongelmat tulivat hänen tietokoneelle, oli hän ottanut ensiksi yhteyttä Microsoftin tekniseen tukeen mutta tuki ei hänen mukaansa pystynyt korjaamaan tilannetta joten hän päätti ratkoa ongelman oikeudessa.

Käyttöjärjestelmien päivitykset ja varsinkin niistä palautumiset aikaisempaan tilaan, voi olla todella vaikea paikka ihmisille jotka eivät ole kiinnostuneita tietokoneista työkalua enempää, tämä ei ilmeisesti ole Microsoftilla ollut tiedossa.

LÄHDE: The Seattle Times

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"