keskiviikko 3. elokuuta 2016

Tässä on: Samsung Galaxy Note7

Tässä on: Samsung Galaxy Note7Samsung älypuhelinten jättiluokka eli Note -sarja on nostettu samalle versionumerolle kuin Galaxy S -sarja. Päivitys toi Noteen mukanaan myös muita SGS7:n ominaisuuksia.

Uusi Samsung Galaxy Note7 on varsin vakuuttava näky, 5,7 tuuman kaareva näyttö joka sulautuu tyylikkäästi puhelimen takakuoren kaarevuuteen, takakuori on lasia joka lisää näyttävyyttä mutta ei sinällään kestävyyttä.

Molemmat etu- että takalasi ovat kestävää Gorilla Glass5 materiaalia mutta taakse lisätty lasi ei kuitenkaan kaikkien mielestä ole paras ratkaisu.

Ulkoisesti puhelin toki muistuttaa Galaxy S7 -sarjaa ja miksipä toimivaa konseptia rikkomaan, monet jotka ovat päässeet uutukaista kädessä pitämään ovat sanoneet että luuri vaikuttaa juuri sopivan jämäkältä ja käyttömukavuus uusitun S Penin myötä on huipussaan.

Onkin vaikea keksiä mitä muutoksia Samsung osaisi enää puhelimien ulkoiseen olemukseen tuoda, mitä ei viimeistään tässä mallissa olla jo nähty.

Galaxy Note7 tarjotaan neljällä eri värivaihtoehdolla

Tekniset ominaisuudet & S Pen:

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Note7 on lähes identtinen keväällä julkaistun Galaxy S7 Edgen kanssa.

Näkyvimmät erot ovat luonnollisesti hieman suurempi näyttö sekä Noten oma Stylus S Pen, jota on aikaisemmasta versiosta kehitetty jonkin verran.

Note7 kestää myös veden alla työskentelyn, vaikka ehkä näyttöä ei sormilla hyvin pysty veden alla käsittelemään, toimii S Pen nyt myös vedessä ja märän näytön päällä, tästä voi kiittää puhelimen sekä S Penin IP68 luokitusta joka takaa käytön 1.5 metrin syvyydessä noin 30 minuutin ajan.

Pää entistä pienempiS Pen kynän kosketuspää on pienempi ja sen painesensori tunnistaa nyt jopa 4096 eri painetasoa, näillä tekijöillä S Penillä voi luoda entistä tarkempia töitä.

Note7 siis jakaa Galaxy S7 kanssa suorittimen sekä muistin.

Tehokas Exynos 8890 prosessori sykkii 2.3GHz taajuudella parhaimmillaan neljän ytimen voimin, tukena mukana on myös toinen neliytiminen 1.6 GHz taajuudella sykkivä suoritin.

Muistia Notesta löytyy myös kunnioitettavat 4GB joka on nopeaa LPDDR4:sta.

Myös Noteen on mahdollista lisätä kaksi SIM-korttia eli liittymää, tai vaihtoehtoisesti toista SIM-korttipaikkaa voi käyttää muistikortille joka voi olla maksimissaan 256GB suuruinen.

Sisäinen tallennustila Note7:ssa on 64GB, muita muistivaihtoehtoja ei ole tarjolla.

Kamera on täysin sama ja samoilla ominaisuuksilla kuin SGS7:ssa, 12 megapikseliä, 2160p videokuvaus 30fps, 1080p 60fps, kamera on siis tässä Notessa varsin kyvykäs, sillä SGS7:n kameraa ja kuvanlaatua on kehuttu monissa alan arvosteluissa.

Tekniseltä puolelta löytyy samankaltaisuuksien joukosta kuitenkin yksi kummallisuus ja se on akku:

Akku on uudessa Notessa hieman pienempi kuin mitä SGS7 Edgessä on ollut tarjolla. Kyse on kuitenkin vain 100 mAh:sta mutta on kummallista miksi Samsung valitsi Noteen 3500 mAh akun 3600 mAh akun sijasta mikä on  Edgessä tarjolla. Jääkin myöhempien testien selvitettäväksi onko tuolla 100 mAh:lla käytön kannalta kovinkaan selkeitä eroja.

Puhelimen latauspää on myös uusittu ja se on nyt USB-C 1.0 yhteensopiva, joten vanhat kaapelit eivät tähän luuriin enää sellaisenaan käy.

Sovelluspuoli:

Iiris-tunnistus:

Samsung on kehittänyt Notelle uusia ominaisuuksia kuten Iris -tunnistautumissovelluksen jonka avulla voi asettaa muun muassa tiettyjä tiedostoja sekä kansioita yksityiseksi, Iris tunnistaa käyttäjänsä silmän iiriksen puhelimen tarkan kameran avulla ja päästää siten käyttäjän salaiseksi asettamiinsa tiedostoihin.

Iris tunnistusta voi hyödyntää myös puhelimen lukituksen avauksessa, lukituksen toki voi myös avata salasanalla jos iiris-tunnistus ei jostain syystä toimi.

Samsung esitteli toimintoa puhelimen julkaisutilaisuudessa, tilaisuudessa testaajalla oli silmälasit päässä joten voisi olettaa että iiristunnistus onnistuu myös silmälasien läpi.

Samsung haluaisi myös laajentaa Iris-tunnistautumista laajemmalle kuten pankkisovelluksiin ja muihin kirjautumistunnistamista vaativiin toimintoihin, Kyse on kuitenkin suljetusta tekniikasta joten käyttöönotto muiden osalta voi jäädä melko pieneksi.

Always On muistiinpanot:

Aikaisemmassa Note versiossa oli ominaisuus jolla S Penillä pystyi tekemään muistiinpanoja myöskin lukitun puhelimen ruudulle, nyt ominaisuutta on kehitetty siten että muistiinpanot voidaan tallentaa Always On -ruuduksi jolloin niihin on helppo ja nopea palata ilman että avaisi tai tekisi mitään muuta puhelimelle.

Tuttu kaksikko:

Käyttöjärjestelmänä Note7:ssa on Android 6.0.1 Samsungin omalla TouchWiz käyttöliittymällä.


Kaupanpäällisinä Gear VR:

Samsung Gear VR

Samsung tarjosi SGS7 julkaisun yhteydessä ennakkotilaajille mahdollisuuden saada VR-silmikot kaupanpäällisinä puhelimen mukana, samoin on myös tällä kertaa mutta koska Samsungin VR-silmikot haluavat puhelimen sisäänsä joutui Samsung tekemään muutoksia niihin, kuten vaihtamaan USB-portin USB-C tyyppiseksi.

Muitakin parannuksia niihin on tehty, kuten parannettu toppauksia jotta silmikot istuvat paremmin käyttäjälleen, tekniikaltaan lasit tarjoavat nyt entistä laajemman 101 asteen näkymän.

Uudet silmikot ovat myös yhteensopivia aikaisempien Samsung Galaxy ja Note5 mallien kanssa, mukana nimittäin toimitetaan sovitin jolla USB-C saadaan muutettua micro-USB liitännäksi.

Gear VR uusi versio toimitetaan pelkästään mustana, aikaisempi versio toimitettiin valkoisena.

Joten nyt ennakkotilaajille tarjotaan samaa tarjousta mutta hiukan päivitetyin silmikoin.

Saatavuus ja hinta:

Note7 tulee Suomessa tarjolle 2.9.2016 ja sen suositushinta on 879€

Yksityiskohtaiset tekniset tiedot:

Näyttö: Super AMOLED Quad HD 5.7" (1440 x 2560) 518ppi Gorilla Glass 5
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 820 tuplaydin (2.15GHz)+ tuplaydin (1.6GHz) / Exynos 8890 neliydin (2.3GHz) + neliydin (1.6GHz)
Näytönohjain: Adreno 530 / Mali-T880 MP12
Muisti: 4GB LP-DDR4
Tallennustila: 64Gt + 256GB MicroSD-muistikortti
Kamera: Takakamera, 12 MP, f/1.7, 26mm, Autofokus, OIS, LED salama /Etukamera: 5 MP, f/1.7, 22mm
Videotallennus: 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@120fps
Yhteydet: WLAN 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC
4G/LTE: LTE Cat9/Cat10 / LTE Cat12 (600/150Mbps)
Navigointi:  A-GPS, GLONASS, BDS
Liitännät: USB-C 1.0 (usb 3.1), MicroSD, NanoSIM 3.5mm audio
Akku: 3500mAh
Koko: 153.5 x 73.9 x 7.9 mm
Paino: 169 g

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"