perjantai 23. syyskuuta 2016

Google julkaisi uuden Allo pikaviestimen, ei niin turvattu kuin piti

Google julkaisi uuden Allo pikaviestimen, ei niin turvattu kuin pitiGooglen Allo on pikaviestisovellus mobiililaitteille (puhelimille), sillä siitä ei ole laisinkaan työpöytäversiota, eikä sellaista ilmeisesti ole edes odotettavissa. Allo ei myöskään suojaa viestejä kovin järkevästi.

Googlen Allo on saanut yhtä laajan kiinnostuksen kuin Googlen aikaisempi Duo videopuhelusovellus, tosin Duon käyttö on monelta jäänyt ensimmäisten päivien kokeiluksi, sama voi koitua Allon kohdalle.

Pitää muistaa että lähes jokaisessa Androidissa on jo Googlen Hangouts sovellus jolla voi hoitaa niin pikaviestit kuin myös videopuhelut. Allolle on vaikea keksiä tarkoitusta, yksi hyvä tarkoitus olisi ollut viestien todellinen suojaus urkinnalta, tätä jopa mainostettiin Allon huippuominaisuudeksi.

Google Allo

Salausta ei olekaan?

Ikävä kyllä salaus ei toimi, tai viestit kyllä salataan mutta Google purkaa ne palvelimellaan johon ne lähetetään ensiksi ja vasta sieltä vastaanottajalle. Google purkaa viestien salauksen jotta ohjelman sisäisen “apuri” pystyy palvelemaan käyttäjää paremmin.

Tämän vuoksi myöskään ohjelma ei poista viestejä, vaan tallentaa ne tietokantaan määrämättömäksi ajaksi, käyttäjän on itse käytävä poistamassa viestit joita ei halua tallennettavan, epävarmaa on kuitenkin poistaako Google viestit myös Allon palvelimelta tuolloin.

Alloa ei siis kannata käyttää silloin kun puhutaan arkaluontoisista ja salaisista asioista, esimerkiksi Yhdysvalloissa viranomaisilla on oikeus vaatia Googlelta Allon kautta käydyt keskustelut ja sehän käy näppärästi kun Google salauksen pystyy purkamaan.

Allossa joka tapauksessa on niin sanottu yksityistila ja siinä päästä-päähän salaus on olemassa, on tosin vieläkin epävarmaa kuinka ohjelma käsittelee tämän tilan viestit loppujen lopuksi.

Esimerkiksi Facebookin omistama WhatsApp pikaviestin salaa viestit siten ettei niitä pysty palvelimesta purkamaan, kuten myös Telegram.

Lataa sovelluskaupasta:

Mikäli joka tapauksessa haluat Google Alloa kokeilla on se saatavilla Googlen sovelluskauppa Playsta sekä Applen App Storesta. Ohjelma toimii toistaiseksi vain älypuhelimella optimoidusti.

LÄHDE: The Verge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"