keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Ilta tuotejulkaisujen aikaa: Applen sekä Sonyn tapahtumat suoratoistona

Ilta tuotejulkaisujen aikaa: Applen sekä Sonyn tapahtumat suoratoistonaTänään illalla Suomen aikaa Apple sekä Sonyn Playstation julkaisevat jotain uutta, kummatkin tapahtumat näytetään verkossa suorana. Apple julkaisee odotetusti uudet iPhone 7 puhelimen ja Sony julkaisee melko varmasti uuden version Playstation 4 pelikonsolista, laite tunnetaan huhusivustoilla nimellä Playstation Neo.

Applen tapahtumasta:

Apple live event 2016

Applen julkaisutapahtuma alkaa kello 20:00 Suomen aikaa ja sitä voi seurata yhtiön kotisivujen kautta joko Safari tai Microsoft Edge selaimilla, tapahtumaa voi myös seurata Applen omien mobiililaitteiden kautta.

iPhone 7 on kauan odotettu puhelin ja siitä oletetaan tulevan markkinoille kaksi eri versiota, joista suuremassa olisi ominaisuuksia kuten kahden kennon kameramoduuli jotka eivät kuitenkaan kuvaa stereokuvaa (3D), vaan jossa toinen moduuli on ikään kuin kuvaa entisestään parantava apuri.

Paljon on myös huhuttu siitä että Apple hävittää ainakin suuremmasta lippulaivaversiostaan kuulokeliittimen mutta tarjoaa sille Lightning adapterin jolla vanhat kuulokkeet saa edelleen laitteeseen kiinni, myöskin langattomasta latauksesta on huhuttu.

Apple julkaisee samalla myös iOS käyttöjärjestelmästä kymppiversion ja hyvin todennäköisesti myös Mac OS:n viimeisimmän version jota on iOS 10:n lisäksi voinut testata Applen avoimessa beta-testissä jo jonkun aikaa.

On mahdollista myös että Apple julkaisisi päivityksiä sen tietokonelinjastoon, esimerkiksi sen kallein, Mac Pro työasema ei ole päivittynyt pitkään aikaan, eikä sen hinta ole juuri tippunut vaikka laite on tekniikaltaan jo hyvin vanha.

Tarkempiin yksityiskohtiin en nyt kuitenkaan mene, näemme kaikki Applen lopputuloksen illalla ja jutun siitä teemme erikseen vielä huomiseksi.

Sony Playstation:

Sony Playstation

Sonyn julkaisutapahtuma alkaa kello 22:00 Suomen aikaa ja sitä voi seurata Playstation.com sivuston kautta, ilmeisesti striimaus on toteutettu Flash tai HTML5-tekniikoiden avulla joten sitä voi seurata millä tahansa nykyaikaisella selaimella tai mobiililaitteella.

Sonyn tapahtuma tulee olemaan melko varmasti VR-täytteinen, uusi Playstation Neo konsoli on optimoitu ennen kaikkea VR-pelejä sekä sovelluksia varten, muutos nykyiseen Playstation 4 konsoliin verrattuna ei kuitenkaan olisi niin huomattava että Sony alkaisi markkinoimaan uutta konsoliaan uudella versionumerolla, Neo on edelleen Playstation 4 mutta hieman enemmän päivitetyillä sisuskaluilla.

Neo tarjoaa 4K-resoluutioon kykenevän VR-peligrafiikan, sen mukana mahdollisesti tullaan tarjoamaan Sonyn VR-silmikot sekä ohjaimet.

On myös huhuttu että Sony julkaisee pienemmän Playstation 4 Slim -mallin joka olisi vastaus Microsoftin uusimpaan Xbox One S -malliin, se tarjoaisi 4K sekä HDR videotuen muttei kuitenkaan 4K-resoluutiota peleille ja sovelluksille asti.

Konsolipäivityksen lisäksi Sony saattaa muistuttaa tapahtumassaan Playstation Now palvelustaan jonka kautta voi pelata Playstation 3 pelejä suoraan Windows työpöydän, tiettyjen älytelevisioiden sekä Playstation 4 konsolin kautta suoratoistona kiinteään kuukausihintaan.

Pelien suoratoisto toimii siten ettei pelejä tarvitse niinkään omistaa tai asentaa, vaan kaikki pelin tarvitsema data toimitetaan internetistä.

Voihan toki olla että tapahtumassa julkaistaan ehkä Playstation Now yhteensopivaksi nykyisten Playstation 4 pelien kanssa, tällä hetkellä kun palvelusta on saatavilla vain aikaisemman konsoliversion pelejä.

Muista siis varata illalla aikaa jättien tapahtumiin:

Apple September 2016 Event keynote: 20:00
Sony PlayStation Live event New York: 22:00

Päivitys: 22:00: Sonyn tapahtuman aikaan heidän alkuperäinen blogisivusto näyttää menneen tukkoon. Lähetystä voi kuitenkin seurata Playstationin Twitch kanavalta: https://www.twitch.tv/playstation

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"