keskiviikko 7. syyskuuta 2016

YouTube aloittanut aggressiivisen käytäntöjensä puolustamisen

YouTube aloittanut aggressiivisen käytäntöjensä puolustamisenYhdysvalloissa moni niin sanottu tubettaja on joutunut YouTuben hampaisiin. Heidän tuottamien videoiden kaupallistaminen on lakkautettu koska ne ovat rikkoneet YouTuben yhteisösääntöjä.

Videot jotka ovat aikaisemmin olleet kaupallistettuja, eli joihin sisällöntuottaja on myynyt mainoksia, ei enää niissä pysty mainoksia näyttämään.

On ymmärrettävää toki että YouTube suojaa mainostajien etuja. Jos video rikkoo kaikille kerrottuja sääntöjä vastaan on YouTubella tuolloin oikeus tehdä kyseiselle videolle tai kanavalle mitä ikinä haluaa.

Nykyisessä toiminnassaan YouTube ei kuitenkaan käytä ihmistä tarkistamassa videoiden sisältöä vaan sen tekee algoritmi joka etsii videon otsikko, tagi ja kuvausteksteistä tiettyjä sanoja ja mikäli tietyt “pahat” sanat näistä löytyvät viedään videolta automaattisesti kaupallistamistoiminto pois.

Sisällöntuottajat eivät ole saaneet välttämättä minkäänlaista varoitusta mainoksien poistamisista, tuottajat ovat huomanneet tapahtuneen itse vain käymällä videoitaan läpi.

Ilmeisesti algoritmi osaa myös analysoida videon ääniraitaa josta se etsii kirosanoja, tämä tarkoittaa käytännössä sitä että sisällöntuottajat eivät saa enää kiroilla videoissaan mikäli he haluavat saada tuottamastaan sisällöstä rahaa.

Jos botti olisi tehty oikein, olisi ainakin osa sen huomaamista rikkeistä ohjattu YouTuben moderointiin mutta ilmeisesti tämä halutaan tehdä täysin automaattisesti.

Ei vain sanat vaan kokonaiset keskustelunaiheet kohteena:

Myöskin monet keskustelunaiheet kuten raiskaukset ovat kiellettyjen listalla, jos mainitset sanan “raiskaus” tai liität sen videotasi kuvaaviin teksteihin, ei sinulla ole oikeutta hyödyntää YouTuben mainosverkostoa videosi yhteydessä.

Videot joissa on käytetty niin sanottuja “lieviä” kirosanoja ovat myös joutuneet botin käsittelyn kohteeksi, Suomessa näitä sanoja voisi verrata sanoihin “pylly”, “jumalauta”, “hemmetti”.

YouTube ei ole juurikaan kommentoinut uutta käytäntöään, sisällöntuottajat taas ovat, he ihmettelevät miksi YouTube käy tavallisten ihmisten kanavien ja videoiden kimppuun varoittamatta, kaikista kummallisin sääntö on se ettei tubettajat saa periaatteessa keskustella videoillaan luonnonkatastrofeista, sodasta, terrorismista, huumausaineista tai mistään muustakaan negatiivisesta. Tai niin toki saavat mutta ilman mahdollisuutta saada kyseisistä videoista mainostuloja.

Videolla tubettaja Casey Neistat (yli 4 miljoonaa tilaajaa) kertoo mielipiteensä asiasta:

Suomessa botti ei vielä jyllää:

Ilmeisesti tilanne on kaikista pahin englanninkielisillä YouTube kanavilla sekä videoilla, Suomalaiset ovat saaneet olla toistaiseksi rauhassa YouTuben sensuuribotilta.

Lisätietoja: Medium.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"