tiistai 1. marraskuuta 2016

Twitter lakkauttaa lyhytvideopalvelu Vinen

Twitter lakkauttaa lyhytvideopalvelu VinenTwitter on aloittanut säästökuurin, rahaa ei tule taloon tarpeeksi joten jotain on tehtävä, yhdeksi kulueräksi yhtiö katsoi Vine palvelun jonka mobiilisovellusten kehitystyön Twitter lakkauttaa kokonaan.

Vine on ollut varsin suosittu lyhyiden videopätkien jakopalvelu.

Kun Vine julkaistiin vuonna 2013, sai se heti valtavaa huomiota ja monet ottivat palvelun omakseen, Vinen tarkoitus oli olla videoiden Twitter, Videoilla oli tiukka 6 sekunnin pituusrajoitus mutta kekseliäät käyttäjät osasivat hyödyntää tiukan rajoituksen hienosti.

Kesäkuussa Vine kuitenkin ilmoitti kokeilevansa 160 sekunnin mittaisia videoita, tällä ei ilmeisesti merkitystä juuri enää ole.

Vinessä suosituimmat videot olivat hauskasti editoituja huumoripätkiä joita fanit keräsivät ja julkaisivat pidempiä kombinaatiovideoita muihin palveluihin.

Nykyään Twitter tukee videoita myös päätuotteessaan joten ilmeisesti Vine katsottiin myös päällekkäiseksi tuotteeksi, mene ja tiedä mutta Vine yhteisö on ollut Twitterin päätöksestä kummissaan, sillä yhteisö on edelleen suuri.

Vinen verkkosivusto https://vine.co/ jää edelleen olemaan vaikka sovellukset poistuvatkin mobiilialustojen sovelluslataamoista. Kun sovellukset poistuvat ei uusien videoiden lisääminen Vineen enää onnistu.

Vinen kehitystiimin lisäksi yhtiö potkii yhteensä noin 350 henkeä ulos säästökuurin vuoksi. Twitter työllistää täll hetkellä 3 860 henkeä maailmanlaajuisesti.

Twitter kuolemassa pois?

Mikäli Twitter ei saa myytyään itseään, tulee tämän jutun kaltaisia uutisia näkymään mediassa enemmänkin, mikä viittaa siihen että Twitter on tekemässä hidasta kuolemaa.

LÄHDE: Vine blog

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"