torstai 1. heinäkuuta 2010

Piraattielokuvien striimisivustoja alas

ice Yhdysvalloissa on saatu tulosta laajassa operaatiossa jonka ansiosta verkosta on saatu yhdeksän laitonta videopalvelua alas.

Videopalvelut olivat suurimmalta osalta mainosrahoitteisia ja niiden avulla pystyi katsomaan elokuvia suoravirtana, vaikka palvelut kuulostavat hienolta ei videoiden levittämiseen oltu neuvoteltu minkäänlaisia sopimuksia elokuvien tekijänoikeuksia hallinnoivien tahojen kanssa.

Osalla sivustoista oli myös käytössä lahjoitustoiminta jonka avulla käyttäjät pystyivät tukemaan ylläpitoa rahallisesti, viranomaiset ovat jäädyttäneet tilit viidestätoista Yhdysvaltalaisesta pankista, myös etsintäkuulutuksia on jutun ansiosta tehty joten ainakaan toistaiseksi sivustojen ylläpitäjiä tai käyttäjiäkään ei ole nähtävästi pidätetty.

Edelleen toiminnassa oleva operaatio “operation In Our Sites” sulki nämä yhdeksän sivustoa verkosta: Movies-links.TV, nowmovies.com, thepiratecity.org, filespump.com, planetmoviez.com, zml.org, tvshack.net, ninjavideo.net sekä thisninja.net ja sen suoritti US Immigration and Customs Enforcement joka taas on Homeland Securityn eritysjaos.

Homeland Securityn apulaissihteeri John Morton sanoo että nyt alas ajettujen kaltaisia sivustoja on tullut dramaattisen paljon esille niin Yhdysvalloissa kuin myös muualla päin maailmaa, hän myös lisää että järjestäytynyt rikollisuus on osassa sivustoista mukana. ICE;n uudessa toimintakaavassa tullaan keskittymään entistä laajemmin Yhdysvaltalaisten elokuvayhtiöiden immateriaalioikeuksien suojelemiseen.

Operation In Our Sites on ICE;n laajamittainen operaatio jonka tarkoituksena on suojata Yhdysvaltalaisten tuotteiden immateriaalioikeuksia, kuten lääkkeiden, pelien, elokuvien, musiikin taiteen ja kaiken mitä nyt yleensä voi kopioida ja piratisoida verkossa että sen ulkopuolella.

LÄHDE: CNBC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"