torstai 1. heinäkuuta 2010

Googlekin puhelimesi kimpussa

android logo Google on poistattanut ensimmäistä kertaa Android puhelimista ohjelmistoja etäpoistimen avulla.

Google poisti puhelimista kaksi ohjelmaa jotka olivat ns. “Proof-of-concept” ohjelmia, ne eivät todellisuudessa tehneet mitään haitallista mutta eivät tehneet myöskään sitä mitä kehittäjät olivat niistä kirjoittaneet Android Marketplaceen, tähän syyhyn vedoten Google poistatti ohjelmat sovelluskaupastaan ja lopulta käyttäjien puhelimista tietoturvasyiden vuoksi.

Ensimmäinen ohjelmista naamioituu Twilight -elokuvasarjan uuden jakson promootiohojelmaksi jonka kautta olisi ollut mahdollista katsoa elokuvatraileri, kuitenkaan ohjelma ei tehnyt mitään, saatikka näyttänyt traileriakaan, toinen ohjelma oli Rootstrap joka tarjosi käyttäjälleen vain tutun Hello World –tekstin ruudulle, tässä kuitenkin oli koodia jolla hyökkääjä olisi saattanut saada puhelimen hallintaansa.

Ohjelmien kehittäjä Jon Oberheide, sanoi että hän halusi testata Googlen sovelluskauppaa ja sen kykyä havaita mahdollisesti haitalliset ohjelmat, hän myös lisäsi että ohjelmia on hänen mukaansa ladattu noin kolmisen sataa kertaa yhteensä mutta osa lataajista on poistanut ohjelmat myöhemmin itse puhelimistaan.

androiddeleteAndroid Marketplacesta tuli puhelimen ruudulle tekstit joissa ilmoitettiin kyseisten ohjelmien poistamisesta, mikäli ne olivat asennettuina puhelimiin. Ohjelmat on poistettu etäpoistimella paristasadasta puhelimesta.

 

LÄHDE: Cnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"