keskiviikko 4. elokuuta 2010

Huomenna starttaa Assembly 2010

assy2010logo Huomenna 5.8.2010 starttaa Helsingin Hartwall Arenalla odotetusti vuosittainen kolmepäiväinen tietokonefestivaali Assembly jossa kilpaillaan ja vaihdetaan kuulumisia muun party väen kanssa.

Assembly Summer-tapahtuma on maailman suurin ja arvostetuin "demo-alan" tapahtuma. Jo 19. kertaa järjestettävään tapahtumaan odotetaan reilusti yli 5000 alan harrastajaa ympäri maailman.

Assemblyt on järjestetty jo vuodesta 1992 ja tapahtuma on kehittynyt ja kerännyt suosiota vuosien kasvaessa, Assemblyt on nykyisin myös jaettu kahteen eri vuoden aikaan kesään ja talveen jossa kesäisessä suurfestivaalissa keskitytään demosceneilyyn ja moniin muihin oheisohjelmiin kuten tunnettujen alan musiikintekijöiden sekä ohjelmoijien esitelmiin ja muihin puheisiin. Talvifestivaali keskittyy taas yksinomaan pelaamiseen ja siihen liittyvien kulttuuriasioiden esittelyyn.

Monet alan harrastajat ja ammattilaiset ovat jakautuneet tapahtuman laajentuneen merkityksen kannattajiksi ja ei kannattajiksi, epäilevät eivät pidä tapahtuman pelaamiseen liittyvistä kilpailuista ja sille annetusta erityistilasta, kannattajat taas pitävät tapahtuman erilaisuudesta verrattuna muihin puhtaasti demoscene kulttuuriin nojautuvista party tapahtumista.

Tapahtumaa voi seurata internetistä videovirtana osoitteessa www.assemblytv.org

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"